Connect with us

Știri

Noi acuzații pentru Spitalul Sanador, după ce o femeie a murit

Noi acuzații de malpraxis la spitalul Sanador, după ce o femeie internată a murit. În urmă cu câteva zile, un băiețel murise acolo după o operație de hernie inghinală.

Trei fraţi au acuzat Sanador că mama lor (65 de ani) a fost diagnosticată greşit de 3 ori, ceea ce i-a afectat starea de sănătate şi a murit din cauza unui AVC.

Medicii Sanador, clinica unde a fost internată femeia, spun că a fost îngrijită corect şi că familia a semnat pentru fiecare gest medical.

„Mama a fost aici la un control de rutină. S-a văzut că s-ar putea să facă un AVC şi nu i s-a spus de riscurile acestui AVC. Apoi a făcut AVC, a fost internată aici, a ieşit din AVC şi tot avea dureri, nu se simţea bine. A început în iunie, apoi a făcut AVC în august şi a venit aici de 4 ori. Avea dureri puternice la stomac.

I s-a dat de trei ori diagnostic greşit că ar fi avut infecţie la stomac. În final, avea ceva tot de AVC în sensul că avea o venă înfundată. Acum a fost operată şi ne-a spus că moare. (…)

Toţi doctorii, din ce am văzut, sunt incompetenţi. Abia a patra oară au văzut că e blogaj de sânge. (…) O să îi dăm în judecată şi să fim siguri că nu s-a greşit cum s-a greşit la ceilalţi pacienţi, la copil.

Vrem să fim sigur că nu o sa mai treacă oameni prin ce treceam noi”, a declarat Constantin Rotariu.

Acesta a spus că toate cheltuielile medicale plătite către spitalul Sanador, unde a fost adusă mama lui, se ridică la 30.000 de euro.

Fratele său, George Rotariu, spune că medicii nu le-au permis să o mute pe mama lor, atunci când au vrut să o ducă la o clinică din străinătate.

Ce spun cei de la Spitalul Sanador

Medicii Spitalului Sanador au explicat că pacienta a fost îngijită corect.

„Doamna era o pacientă nu foarte în vârstă, dar avea o patologie vasculară extrem de avansată. De altfel, în urmă cu câteva luni, a făcut un accident vascular cerebral. Se poate localiza AVC oriunde, la inimă, la intestine sau orice alt segment. (…)

Pacienta a mai avut prezentări la spital – nu ştiu dacă numai la al nostru. Accidentul vascular cerebral a fost îngrijit la noi, a fost îngrijit corect.

Între timp a mai avut nişte prezentări, dar nu internări, ci prezentări la camera de gardă. Nu a fost internată. (…) A venit pe 6, nu pe 10, diagnosticul a fost pus pe 6 şi în aceeaşi zi a fost pus un tratament agresiv aşa cum este peste tot în lume pentru boala de care suferea, a primit un anticoagulant.

După două zile, simptomatologia s-a ameliorat. După care, sub acelaşi tratament, starea a revenit proastă, s-a agravat, motiv pentru care am bănuit că acel tratament s-ar putea să nu fie eficient.

Atunci am continuat investigaţiile, în ideea că am putea identifica locul acelei stenoze şi întinderea şi facem ceva mai puţin invaziv dată fiind starea.

Nu s-a reuşit, nu s-a văzut la radiografie deloc niciunul dintre cele două vase de sânge, ce înseamnă obstrucţie la origine, pentru că toată aorta dumneaei era calcificată.

Tot peretele vascular era calcificat. Asta se întâmpla pe 9, la trei zile”, a declarat Bogdan Martian, şef Secţie Chirurgie generală de la Sanador.

Ce spun medicii de la Sanador despre cazul băiețelului care a murit

Procurorii au descins azi la Spitalul Sanador, în cazul anchetei privind decesul băiețelului de nici doi ani, care a încetat la scurt timp după ce a suferit o operație de hernie inghinală.

Medicii unității medicale private au susținut o conferință în care au vorbit despre decesul acestuia.

„A fost un şoc, o mare traumă şi este regretabil ce s-a întâmplat. Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu am cum să dau foarte multe… nu ştiu nici eu, nu am nicio explicaţie până în momentul acesta ce s-ar fi putut întâmpla.

Pot să spun atât: intervenţia chirurgicală a evoluat fără evenimente majore şi nici din punct de vedere anestezic nu au fost lucruri care să iasă dintr-o obişnuinţă. Au fost respectate toate protocoalele. Dacă este un copil de un an, peste vârsta de un an, operatde hernie inghinală nici nu necesită monitorizare în terapie.

Numai că noi la copii sub un an, şi de regulă când operăm în privat, îi ducem în Terapie, postoperator, tocmai pentru a fi mult mai atenţi decât suntem în spitalele de stat”, a declarat într-o conferinţă de presă medicul Laura Bălănescu, cel care l-a operat pe copil.

Cauza decesului copilului de 1 an şi 8 luni, care a murit în weekend la Sanador, un spital privat din Capitală, este un şoc hemoragic survenit în urma unei hemoragii interne, au precizat, luni, reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).

În acest caz, s-a autosesizat şi Colegiul Medicilor, care demarează o anchetă.

Citește și: Ce au găsit medicii la autopsia băiețelului mort la un spital privat din Capitală

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

2 Comments

2 Comments

  1. Iulia

    2018-10-26T20:27:12+03:00 at 20:27

    Se vede ca baietii ,care chipurile isi plang mama, vor sa se capatuiasca cu ceva.

  2. cristi

    2018-10-26T17:39:52+03:00 at 17:39

    cum adica AVC ,,la inima au la intestine””?!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top