Connect with us
EVALUARE NAȚIONALĂ CLASA a VI-a. Calendarul probelor, modele de subiecte

Știri

Noi probe la Evaluarea Națională, propusă de Ministrul Educației. Ce materii vor fi introduse

Ministrul Educaţiei Valentin Popa a declarat că vrea să schimbe procedura de desfăşurare a Evaluării Naţionale la sfârşitul ciclului gimnazial.

Concret, oficialul a afirmat că elevii care anul acesta au terminat clasa a V-a vor susţine la sfârşitul gimnaziului Evaluarea Naţională şi la o limbă străină, la informatică, la competenţe civice şi sociale, cât şi la ştiinţe, după cum prevede Legea Educaţiei din 2011.

Ministerul Educaţiei a transmis pentru Hotnews.ro că începând cu generaţia de elevi care a terminat clasa a V-a în anul şcolar 2017 – 2018 Evaluarea Naţională va fi susţinută în acord cu prevederile din Legea Educaţiei.

Citește și: Rezultate Evaluarea Naţională 2018. Când se afișează rezultatele

Concret, cadrul legislativ în vigoare prevede că: La finalul clasei a VIII-a, în baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, se realizează o evaluare naţională obligatorie a tuturor absolvenţilor.

Citește și: Update: Rezultate finale Evaluare Națională 2018 pe edu.ro: Note după contestații

Rezultatele evaluării se exprimă printr-un punctaj, similar testelor internaţionale. Evaluarea se realizează prin următoarele probe:

a) o probă scrisă la limba şi literatura română;
b) o probă scrisă la limba maternă;
c) o probă scrisă transdisciplinară la matematică şi ştiinţe;
d) o probă scrisă la o limbă de circulaţie internaţională; e) o probă practică de utilizare a calculatorului, susţinută în timpul anului; f) o probă orală transdisciplinară de evaluare a competenţelor civice şi sociale, susţinută în timpul anului.

Ce spune Ministerul despre introducerea tezelor unice la clasele a VII-a și a VIII-a

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a declarat în urmă cu o săptămână că Ministerul Educaţiei vrea să introducă teze unice la clasele a VII-a şi a VIII-a, care să înlocuiască media de gimnaziu şi să conteze 20% în media de admitere la liceu.

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale au fost întrebați dacă au în vedere introducerea de teze unice la clasele a VII-a și a VIII-a, așa cum spusese președintele Federației Asociațiilor de Părinți după o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației.

„În acest moment, Ministerul Educației Naționale nu are un proiect pentru modificarea admiterii la liceu pentru anul viitor”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top