Noi promisiuni ale PSD pentru pensionari. Ce ar urma să se întâmple până 2020 cu pensia

10.05.2018
Noi promisiuni ale PSD pentru pensionari. Ce ar urma să se întâmple până 2020 cu pensia

Președintele PSD Liviu Dragnea și mână lui dreaptă, premierul Viorica Dăncilă, au avut o întâlnire cu reprezentanții pensionarilor social-democrați.

Șeful PSD a făcut noi promisiuni pensionarilor și nu s-a ferit să critice guvernările de dreapta și partidele de opoziție.

“Suntem acuzați mereu că PSD ar fi partidul pensionarilor. Și dacă ar fi așa, ne-ar onora această expresie. Da, este partidul care s-a gândit în permanență la situația pensionarilor, dar nu numai. 

Nu te poți gândi doar la creștere economică, nu te poți gândi doar la creșteri de salarii, care sunt foarte importante și necesare, nu te poți gândi doar la relaxări fiscale pentru mediul de afaceri, foarte necesare, și, în același timp, să nu te gândești și la pensionari”, le-a spus Dragnea pensionarilor.

Dragnea, atac la guvernările de dreapta, în fața pensionarilor

„Aduceți-vă aminte o expresie crudă care a ieșit din gurița cuiva cu funcție înaltă, acum mulți ani de zile, când vorbea de ieșiri din sistem. Asta arată cinismul care îi caracterizează în general pe reprezentanții partidelor de dreapta.

Ieșiri din sistem. adică pensionarii, în viziunea lor, sunt niște cifre, care trebuie analizați în urma unor analize pur statistice, fără să se gândească că aici este vorba de oameni, este vorba de milioane de oameni, care au necazuri, care au suferințe și care așteaptă ca societatea, pentru care au muncit o viață, să le întoarcă măcar o parte din respectul cuvenit. 

PSD a fost, este și va fi partidul care susține fără ezitare o viață mai bună pentru pensionari. De asta să nu vă îndoiți niciodată”, a spus Dragnea, care a mulțumit seniorilor pentru susținere.

În cele din urmă, Liviu Dragnea a mai făcut o serie de promisiuni pensionarilor.

„Luăm măsuri, cel puțin până în 2020, care să creeze un sistem de pensii stabil, solid, care să nu mai lase niciun pensionar în zona de sărăcie și să nu mai lase niciun pensionar în situația în care să se gândească dacă mâine are bani de hrană, de plata facturilor sau de medicamente”, a arătat șeful PSD.

Citește și: Premierul Viorica Dăncilă vine cu noi precizări despre pensii. Ce se întâmplă cu pensia de stat și cu cea privată

Citește și: Lia Olguța Vasilescu a anunțat ce se întâmplă cu Legea Pensiilor și punctul de pensie