Connect with us
Componenţa Guvernului Dăncilă se decide astăzi. Cine vor fi miniștrii din noul Cabinet

Știri

Noul PREMIER al României. Cine va prelua conducerea Guvernului

Informații de ultimă oră despre cine va conduce Guvernul începând de astăzi. Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, din nou, pentru a nominaliza un alt premier.

Asta după ce Mihai Tudose a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului partidului.

Liderii PSD vor discuta mai multe variante pentru conducerea Palatului Victoria. Propunerea urmează să fie votată de conducerea partidului.

Mingea va fi în terenul lui Klaus Iohannis

Șeful statului trebuie să și accepte propunerea PSD. ”Dacă nu o va face, atunci îl suspendăm pe președinte” – au avertizat deja câțiva lideri social-democrați.

„Îmi voi asuma votul pe care îl voi da mâine (marţi, n.r.) după ce se vor discuta mai multe propuneri de premier. Mâine stăm la CExN până iese fumul alb pe coş.

Sigur mâine vor fi mai multe variante de premier”, a anunţat Dragnea, care a arătat că la CExN de marţi va fi stabilit doar numele noului premier propus de PSD.

Întrebat dacă viitorul Cabinet va avea aceeaşi structură ca actualul Guvern, Dragnea a răspuns: „ Ca structură, nu trebuie schimbată structura Guvernului”.

Noul premier al României, nominalizat la ora 11:00

Întrebat dacă actualul ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan, va face parte din viitorul Guvern, Dragnea a spus că acest lucru va fi decis de CExN.

El a menţionat, răspunzând unei întrebări, că membrii CExN nu au spus că aceasta trebuie să facă un pas în spate.

Anterior, senatorul PSD Claudiu Manda a anunţat că, marţi dimineaţă, conducerea social-democraţilor va discuta pentru a decide cine va fi propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru.

Întrebat la finalul şedinţei CExN dacă Mihai Fifor este o variantă de prim-ministru, Claudiu Manda a răspuns: „Mâine, la ora 11,00, discutăm cu colegii cine va fi propunerea pentru funcţia de prim-ministru”.

El a precizat că propunerea de premier va fi decisă de către Comitetul Executiv Naţional al PSD.

„Important este că Mihai Tudose şi ceilalţi colegi rămân în echipă, suntem în continuare o echipă. (…) Premierul a spus foarte clar că este membru de partid, că se subordonează deciziei partidului, Comitetului Executiv, şi că rămâne în echipă”, a spus Manda.

Citeşte şi Lia Olguța Vasilescu, amenințări către Klaus Iohannis. Ce îi cere ministrul

Olguţa Vasilescu îl ameninţă pe Klaus Iohannis. Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, admite că Partidul Social Democrat (PSD) ar putea recurge la acest gest dacă președintele nu respectă propunerea unui nou ministru din cadrul PSD.

Astfel, Ministrul Muncii susține că s-ar putea cere suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Asta în cazul în care acesta va refuza să nominalizeze un nou prim-ministru din actuala majoritate parlamentară.

Vasilescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că PSD va merge la Cotroceni cu o nouă propunere de premier, dar şi cu o listă de semnături din partea parlamentarilor coaliţiei pentru a demonstra că există o majoritate parlamentară.

‘Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară.

Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament.

Olguţa Vasilescu îl ameninţă pe Klaus Iohannis cu suspendarea

Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui’, a afirmat Vasilescu.

Ea a precizat că tema suspendării preşedintelui ‘nu s-a discutat în interiorul PSD, dar au discutat juriştii noştri această posibilitate înainte’.

Pe de altă parte, Olguţa Vasilescu le-a transmis liberalilor că trebuie să aştepte alegerile viitoare pentru a accede la guvernare.

‘Eu ştiu că domnul Orban îşi doreşte să fie premier, dar trebuie să mai aştepte să câştige alegerile’, a adăugat ministrul PSD.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top