Connect with us

Știri

Nu vei mai arunca cojile de ceapa niciodata, dupa ce ai sa citesti asta!

Nu mai arunca cojile de ceapa! Iata ce poti face cu ele!

Vei ramane surprinsa, insa cojile de ceapa contin nenumarate beneficii pentru sanatate. Studii recente au descoperit ca aceste coji au un continut foarte bogat de flavonoizi, printre care si quercentin – un antioxidant extrem de puternic care are proprietati antiinflamatorii.

Citeste si: De ce plangi atunci cand tai ceapa

Cojile de ceapa te ajuta sa tratezi cu succes alergiile de orice tip, inflamatiile, depresia si chiar anumite forme de cancer. Acestea reprezinta un tratament foarte eficient pentru tratarea hipertensiunii arteriale si contribuie din plin la scaderea colesterolului LDL (colesterolul rau). Pe langa asta, cojile de ceapa s-au dovedit a fi benefice pentru cresterea masei musculare si buna functionare a intregului sistem muscular.

Citeste si: Gustari sanatoase care te ajuta sa slabesti

Oamenii de stiinta au o explicatie interesanta pentru existenta acestor beneficii pe care le ofera cojile de ceapa. Deoarece plantele sunt stationare, ele sunt nevoite sa produca toate substantele necesare pentru a se proteja de factorii agresivi care vin din exterior. Deoarece coaja este primul strat care are legatura directa cu mediul extern, aici se concentreaza cele mai multe substante importante, tocmai pentru a intari sistemul de aparare al plantei.

Citeste si: Toti cred ca aceasta fetita are 3 ani, insa raman socati cand ii afla varsta reala. Iata explicatia uluitoare

Cojile de ceapa pot fi consumate sub forma de ceai, care este extraordinar de bun in tratarea simptomelor de raceala si gripa, in special in tratarea tusei. Acest ceai poate fi utilizat si pentru spalarea tenului cu probleme, indepartand acneea cu succes. Totodata, cojile de ceapa pot fi adaugate si in supe, ciorbe si tocanite si scoase dupa ce mancarea fierbe. Toti nutrientii din continutul lor se vor transfera in felul de mancare pregatit.

Asadar ai face bine sa nu mai arunci aceste coji, caci beneficiile pe care le au asupra sanatatii sunt extraordinare!

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top