Connect with us
O femeie din Botoșani a născut un bebeluș „macrosom”. Medicii au rămas șocați

Știri

O femeie din Botoșani a născut un bebeluș „macrosom”. Medicii au rămas șocați

O femeie din Botoșani a adus pe lume un bebeluș „macrosom”, care s-a născut astăzi la marternitatea din oraș. Bebelușii „macrosomi” sunt acei copii care au o greutate extrem de mare.

Fetița cântărea peste 5kg prin urmare medicii au fost nevoiți să ia rapid o decizie și au ales să o opereze de urgență pe mama. Fetița s-a născut prin cezariană și cântărește 5080 grame.

Ce este un bebelus „macrosom”?

Un bebelus „macrosom” poate prezenta complicații, printre care enumerăm hipoglicemia, distocie a umerilor, insuficienţă respiratorie acută sau fracturi de claviculă.

Gripa continuă să lovească. Sorina Pintea spune că unele spitale nu declară cazurile

„Spuneam că vom decide dacă e cazul sau nu să declarăm epidemie de gripă. Am aceste date, nu pot să spun dacă avem sau nu epidemie. Într-un judeţ în care au fost patru decese cauzate de virusul gripal s-au raportat 0 cazuri sau un caz. Sau în Bucureşti, din 49 de spitale, au raport la DSP doar 17. În calitate de ministru nu pot să iau niște decizii pe informații trunchiate. Sunt spitale care nu raportează cazurile de gripă, voi cere explicaţii. În această seară am primit date şi le-am confruntat. Mi se pare o pură inconştienţă. Voi lua măsuri în aceste cazuri. Nu mi se pare normal ca în cazuri ca ăsta, când Europa e în prag de epidemii, noi să ne facem că raportăm sau să nu raportăm. Caraş Severin a raportat un singur caz, mi-e greu să cred, că are un singur caz Arad a raportat 6 cazuri din care 9 internate. Matematica mea nu funcționează pe acaestă logică”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

De asemenea, în cadrul actualei epidemii de rujeolă din România au fost raportate 60 de decese în urma rujeolei, astfel: nouă în judeţul Timiș, şapte în Dolj, şase în Arad, patru în Bacău, cinci în Constanța, patru în Iasi, patru în Neamț, trei în Caraș Severin, câte două cazuri de deces în Suceava şi Bihor, 1iar câte un caz în Botosani, Brăila, Brașov, Calarași, Cluj, Covasna, Ialomița, Prahova, Satu Mare, Galati, Mures, Vaslui, Vrancea și București.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top