Connect with us
O nouă gafă a Vioricăi Dăncilă. Ce a spus în fața europarlamentarilor

Știri

O nouă gafă a Vioricăi Dăncilă. Ce a spus în fața europarlamentarilor

Premierul Viorica Dăncilă a gafat din nou. Europarlamentarul Cătălin Ivan spune că aceasta a făcut o gravă eroare de exprimare, în cadrul unui discurs susținut plenul grupului parlamentar al social-democraților europeni.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost „bătută cu bestialitate de protestanți”, a scris, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul Cătălin Ivan.

El a adăugat că speră ca traducătorii să fi înțeles că premierul a vrut să spună „protestatari”.

„Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm într-un conflict religios”, a precizat Ivan.

Dăncilă vorbea despre Ștefania, femeia bătută de mai mulți indivizi în timpul protestului din 10 august. Inițial, jandarmeria a anunțat că femeia are fractură de coloană cervicală și că ar putea rămâne paralizată.

Diagnosticul a fost apoi infirmat, iar jandarmerița a plecat din spital după câteva zile pe propriile picioare, ba chiar alergând, pentru a se feri de jurnaliști.

Dăncilă a mai spus și că PSD nu va face campanie pentru referendumul pentru familie, deși lideri PSD printre care și Liviu Dragnea au declarat că vor merge la vot și vor vota pentru familia tradițională.

”Nu este îndreptată spre o anume orientare sexuală. Sub nicio formă. Vom vedea ce va ieși dacă vom veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie. Nu va face campanie. Este obligația tuturor să facă acțiuni care să arate ce înseamnă acest referendum.

Dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta”, spune Viorica Dăncilă, potrivit înregistrării de pe Facebook, publicate de Ivan.

Premierul se află la Bruxelles, în cea de a doua zi a vizitei sale de lucru, unde are întâlniri cu grupurile politice din Parlamentul European. Săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România.

Marţi, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) şi liberalilor (ALDE) din Parlamentul European (PE), Manfred Weber şi, respectiv, Udo Bullman.

Citește și: Vești noi despre pensii! Viorica Dăncilă a anunțat ce se întâmplă cu Legea Pensiilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top