Connect with us
O nouă minivacanță pentru români. Urmează 5 zile libere

Știri

O nouă minivacanță pentru români. Urmează 5 zile libere

Anul acesta românii au beneficiat de mai multe minivacanțe decât de obicei. Este vorba despre minivacanțele de Anul Nou, de Paste si bineînțeles despre minivacanța de 1 mai.

Acum, românii au o nouă surpriză de la Guvern. Românii care lucrează la stat vor avea parte de o nouă minivacanță de cinci zile cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria.

Guvernul a decis ca zilele de 16 și 17 august să fie libere, ca punte între sărbătoarea legală și zilele de weekend.

”Avem astăzi o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august, pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a le oferi românilor câteva zile de odihnă.

Minivacanță de 5 zile. Guvernul a făcut anunțul

Vor face excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în 16 şi 17 august”, a anunţat Viorica Dăncilă.’, a precizat premierul Viorica Dăncilă, într-una din ședințele de Guvern.

Excepție vor face ‘domeniile în care activitatea nu poate fi întreruptă’, dar și instanțele, unde sunt termene de judecată în zilele de 16 și 17 august.

Nu este prima dată când Guvernul dă zile libere pentru a face legătura între o sărbătoare legală și zilele de weekend. De obicei, era vorba despre o singură zi de legătură, nu două, ca în acest caz.

Citește și Zile libere 2018: Când este următoarea minivacanţă şi ce libere mai sunt

Citește și Urmează o nouă minivacanță! Guvernul a făcut anunțul

Și de Paște, și de 1 mai, românii au primit minivacanțe de la Guvern.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top