Connect with us
Olguţa Vasilescu: Oraşul Timişoara nu va mai primi fonduri pentru pregătirea anului 2021, ci va fi lăsat să se descurce singur

Știri

Olguţa Vasilescu: Oraşul Timişoara nu va mai primi fonduri pentru pregătirea anului 2021, ci va fi lăsat să se descurce singur

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, scrie, pe Facebook, că este pentru prima dată când Comisia Europeană a ales pentru faza a doua a competiţiei pentru Capitală Europeană a Culturii cele mai dezvoltate oraşe din punct de vedere economic, pentru că a urmărit să nu mai aloce fonduri pentru dezvoltarea oraşelor în perioada anterioară anului în care devin capitale culturale, astfel cp devine foarte clar că oraşul Timişoara nu va mai primi fonduri pentru pregătirea anului 2021, ci va fi lăsat să se descurce singur, scrie news.ro.

Olguţa Vasilescu menţionează că Timişoara a reuşit să câştige competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, devansând Clujul care ”a dus o bătălie dură, mai ales în plan extern, în cea de-a doua fază a competiţiei”.

”Este primul an în care juriul alege pentru faza a doua a competiţiei cele mai dezvoltate oraşe din punct de vedere economic. Până acum au fost preferate cele cărora să li se ofere o şansă de dezvoltare prin cultură, sprijinite de regiuni. Comisia Europeană a urmărit, însă, să nu mai aloce fonduri pentru dezvoltarea oraşelor în perioada anterioară anului în care devin capitale culturale, eliminând sensul pentru care a fost creată competiţia. Astfel, oraţul cu cea mai mare calitate a vieţii, cel mai apropiat de graniţa de vest şi cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor a fost preferat, dar, din păcate, devine foarte clar că nu va mai primi fonduri pentru pregătirea anului 2021, ci va fi lăsat să se descurce singur. Felicitări, Timişoara!”, mai scrie primarul Craiovei.

Craiova este unul dintre oraşele care au candidat în prima fază a competiţiei pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii pentru a nul 2021.

Oraşul Timişoara a fost desemnat Capitală Europeană a Culturii (CEaC) 2021, anunţul fiind făcut vineri, de un juriu internaţional delegat al UE, într-o conferinţă de presă organizată la Bucureşti.

Candidatura oraşului Timişoara a utilizat sloganul ”Luminează oraşul prin tine!”. Timişoara şi-a structurat programul cultural sub forma unei călătorii, cu ”staţii- program/proiect” şi trasee pe şi de-a lungul canalului Bega, care conectează idei, oameni, locuri.

Anul acesta, localităţile San Sebastián (Spania) şi Wrocław (Polonia) sunt deţinătoarele titlului.

Sibiu a fost Capitală Europeană a Culturii în 2007.

În 2021, vor fi trei Capitale Europene ale Culturii: una din ţările candidate la UE (Serbia şi Muntenegru), una din Grecia şi una din România.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top