Connect with us
Gabriel Oprea, explicatii dupa ce DNA a cerut urmarirea penala pe numele sau

Știri

Oprea se declara nevinovat de moartea politistului Gigina: „DNA uita ca a cazut intr-o groapa”

Gabriel Oprea scrie, pe Facebook, ca este nevinovat pentru moartea politistului Bogdan Gigina, si precizeaza ca el nu se afla intr-o coloana oficiala si nu vedea de la o intalnire privata, ci de la SRI, aflandu-se in timpul serviciului, si acuza DNA ca nu mentioneaza ca moartea politistului a fost provocata de o groapa, relateaza News.ro.

Citeste si: DNA cere urmarirea penala pentru Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa

Citeste si: S-a decis: Gabriel Oprea ramane fara titlul de doctor

„Dupa aproape un an, procurorii DNA au anuntat ca solicita aviz pentru inceperea urmaririi penale fata de mine, in legatura cu accidentul in care a murit Bogdan Gigina. Am spus-o si o repet: regret enorm aceasta pierdere si cuvintele sunt prea putine pentru a descrie cat de mult m-a marcat, ca parinte mai ales, tragedia din octombrie 2015”, a scris Oprea, ca reactie la cererea de urmarire penala pentru ucidere din culpa.

El sustine ca, citind comunicatul DNA, este de parere ca „procurorii sunt pe un drum gresit” si tine sa faca o serie de precizari. In primul rand, spune fostul vicepremier, el nu se afla intr-o coloana oficiala, ci intr-un „dispozitiv de insotire”.

Oprea spune ca nu este ministrul cel care stabileste cine face parte din dispozitiv si nici daca se folosesc sau nu motociclete, respingand varianta ca ar fi responsabil pentru modul in care a actionat „dispozitivul de insotire”
„Comunicatul DNA este foarte evaziv in acest sens, desi procurorii stiu foarte bine ca sunt proceduri clare la nivelul Politiei. Mai precis, exista un Plan cadru la Politia Rutiera privind dispozitivele de insotire pentru demnitari. Exista ordine de zi semnate de conducerea Politiei Rutiere si de Politia Capitalei in care se spune ce dispozitive de insotire vor fi constituite si ce tipuri de autovehicule intra in componenta lor. Nu in ultimul rand, exista un sef de dispozitiv care ia toate deciziile referitoare la insotire: verifica traseul, coordoneaza agentii si ia masuri in functie de conditiile meteo si de trafic”, scrie Oprea potrivit News.ro,

Fostul ministru spune si ca nu a cerut niciodata ca deplasarile sa fie facute „la o anumita viteza”. „De obicei, intrebam doar care va fi durata deplasarii. Repet, viteza de deplasare si adaptarea la conditiile meteo si de trafic sunt stabilite de seful dispozitivului de insotire. El este cel care coodoneaza intreaga operatiunea in care sunt implicati politistii de la Rutiera”, spune el.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top