Connect with us

Știri

Panică printre călători! Un tren care se îndrepta spre București a luat foc

Un tren care circula de la Ploiești la București a luat foc în această dimineață. Incendiul ar fi izbucnit la unul dintre vagoanele supraetajate.

Călătorii au inhalat fumul degajat de incendiu. Până în prezent, cauzele incendiului nu sunt cunoscute. Reprezentanții CFR au ajuns la fața locului și încearcă să remedieze situația, potrivit antena3.ro.

Pe 13 octombrie, traficul feroviar a fost blocat temporar pe raza comunei Vama în urma unui accident în care a fost implicat un tren de călători şi un utilaj forestier, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Ionuţ Cobziuc.

Potrivit ISU Suceava, este vorba despre trenul Galaţi-Cluj Napoca, din accident rezultând două victime conştiente şi cooperante.

Totodată, Cobziuc a precizat că locomotiva trenului a fost avariată în timpul accidentului.

La faţa locului au intervenit Detaşamentul de pompieri din Cîmpulung Moldovenesc cu o autospecială cu modul de descarcerare şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Pe 10 octombrie, un tânăr a murit electrocutat şi altul a fost rănit, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce s-au urcat pe un tren de marfă pentru a-şi face fotografii, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„Astăzi (miercuri n.r.), ora 03,50 colegii din cadrul Postului de poliţie TF Focşani au fost sesizaţi de către impiegatul de mişcare al Staţiei CFR Focşani cu privire la faptul că doi tineri s-au urcat pe vagonul unui tren de marfă şi s-au electrocutat. Unul dintre cei doi a reuşit să coboare, având arsuri minore pe mână, celălalt a decedat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent şef Paula Enache.

Citește și: Accident GRAV în Lugoj. Mașină lovită de tren, patru persoane au murit pe loc!

La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani, care a intervenit pentru a-l coborî pe tânărul rămas blocat pe acoperişul vagonului.

„În urma unui apel primit la numărul unic de urgenţă 112, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pe Bld. Gării din municipiul Focşani pentru degajarea unei persoane electrocutate rămasă blocată pe o garnitură de tren. Forţele de intervenţie au acţionat, după întreruperea curentului electric, pentru coborârea de pe acoperişul vagonului a victimei de sex masculin, în vârstă de aproximativ 22 de ani, pe care au predat-o în stare de inconştienţă echipajului SAJ aflat la faţa locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, plutonier Cristina Pârvu.

Tânărul decedat avea 22 de ani, iar cel care a fost rănit 24 de ani, ambii fiind din Focşani. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate.

Sursa FOTO: Miron Sándor‎ / Facebook CFR Călători.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top