Connect with us
Vești bune pentru pensionari. Primăria Capitalei urmează să decidă

Știri

Pensionarii primesc vești bune. Primăria Capitalei vrea să le dea bani

Vești bune pentru pensionarii bucureșteni! O anumită categorie va primi bani în plus! Iată despre ce este vorba și cine urmează să beneficieze de acești bani dacă proiectul o să fie adoptat luni.

Consilierii generali ai Capitalei urmează să dezbată în şedinţa din 26 iulie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti un proiect. Potrivit acestui proiect, pensionarii bucureşteni, ce au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie, vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de maximum 250 lei. Cu acești bani vor putea achiziționa o pereche de ochelari.

„Având în vedere faptul că în Municipiul Bucureşti există un număr mare de persoane vârstnice care au probleme de vedere, ne propunem să venim în sprijinul pensionarilor cu pensia mai mică decât salariul minim pe economie (1.162 lei) pentru achiziţionarea unei perechi de ochelari.

Pensionarii vor putea primi bani de la stat

Costul ochelarilor se va deconta de către Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, în cuantum de maximum 250 lei net, acordaţi o singură dată”, se arată în expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

În raportul de specialitate sunt citate statistici potrivit cărora în Municipiul Bucureşti există aproximativ 200.000 de pensionari cu pensia mai mică decât salariul minim pe economie.

Citește și Veste mare pentru toți pensionarii din România! Cea mai bună decizie din ultimii ani

„Având în vedere că problemele de vedere în rândul persoanelor vârstnice sunt foarte des întâlnite, estimăm pentru acest proiect un buget de aproximativ 50.000.000 lei”, se mai arată în document, potrivit agerpres.ro.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a susţinut, luni seară, la un post de televiziune, că nu va exista niciun pensionar care să nu aibă pensia dublă până la momentul la care coaliţia PSD-ALDE îşi va încheia aplicarea programului de guvernare, conform news.ro

„Acest program de guvernare nu este unul care trebuie indeplinit 25-50%. Este doar minimul de la care plecam. Am spus in program ca pensia, de la 193 de euro cat era in decembrie 2016, cat era punctul de pensie, va urca la 386 de euro in 2020, aşa se va intampla, pentru ca astazi este 237 de euro”, a spus, la Antena 3, Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila si coordonator al programului de guvernare al PSD.

2 Comments

2 Comments

  1. Cristian

    2018-07-22T11:24:56+03:00 at 11:24

    De ce bani chiar pt ochelari, crede Firea că nu o sa fie vizibil pătrățelul cu PSD pe buletinul de vot?

  2. Dumitru

    2018-07-21T12:16:07+03:00 at 12:16

    Probabil pentru a vedea mai bine realizarile primarului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top