Connect with us
UPDATE Piața Victoriei, a doua zi de proteste. Oamenii s-au așezat pe șosea

Știri

UPDATE Piața Victoriei, a doua zi de proteste. Oamenii s-au așezat pe șosea

Oamenii vor protesta și astăzi în Piața Victoriei din Capitala. Încă de la primele ore ale dimineații au început să sosească protestatari. Jandarmii au început să monteze deja gardurile care delimiteaza zona unde au început să se strângă oamenii.

UPDATE 20:20 Peste 5.000 de persoane se află sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, în Piaţa Victoriei, unde se desfăşoară un nou protest antiguvernamental, la care ia parte şi liderul PNL, Ludovic Orban.

Liderul liberal a trecut prin mulţimea strânsă în piaţă, oprindu-se lângă gardul de protecţie montat de jandarmi.

Printre protestatari se află şi numeroşi părinţi veniţi cu copii mici, unii chiar în cărucioare. În piaţă a apărut şi un grup de maramureşeni îmbrăcaţi în costume populare şi „înarmaţi” cu tobe.

Traficul în Piața Victoriei este blocat

Oamenii din piaţă sunt dotaţi cu steaguri tricolore, precum şi ale SUA, Marii Britanii, Scoţiei, Canadei, Belgiei şi Spaniei. Unii dintre ei suflă în vuvuzele, însă scandările sunt mai puţin numeroase decât la protestul de vineri, iar atmosfera este calmă.

UPDATE 19:05 Peste 2000 de persoane adunate în Piața Victoriei. Sunt restricții de circulație, se circulă numai pe bulevardele paralele cu această zonă. Au fost și primele incidente minore în comparație cu cele de ieri.

UPDATE 19:00 Încă un incident la protestul diasporei, unul minor de această dată. Un jandarm a fost înjurat de un protestar, care a fost legitimat și condus la dubă. Peste 1000 de persoane s-au adunat acum în Piața Victoriei. Circulația este restricționată în zonă.

Sunt pregătite și acele autospeciale cu apă în caz că lucrurile vor degenera. Surse susțin că se vor face și percheziții corporale în Piața Victoriei.

Un nou protest este anunţat, pe Facebook, pentru sâmbătă, de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, evenimentul fiind intitulat ”Nu plecăm până nu plecaţi!”.

Un nou protest are loc sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, unde sunt deja câteva zeci de persoane. Manifestaţia nu a fost lipsită de incidente, o persoană urmând să fie dusă la secţia de poliţie după ce câţiva protestatari au tras de gardurile montate de forţele de ordine.

Protestul a început încă de dimineaţă, la această oră fiind deja câteva zeci de persoane.

Primele incidente între protestatari şi jandarmi au apărut în jurul prânzului

Când forţele de ordine au început să monteze garduri de protecţie în jurul manifestanţilor, câţiva dintre aceştia au început să le dărâme, trăgând de ele. Jandarmii au intervenit, punându-l la pământ pe unul dintre ei, care va fi dus la secţia de poliţie pentru indentificare şi pentru a fi luate măsurile care se impun.

Pe tot parcursul acestor incidente, protestatarii din Piaţa Victoriei le-au strigat jandarmilor „Criminalilor” şi „Hoţilor”.

Sâmbătă dimineața, la ora 7.00, deja erau câteva zeci de protestatari în fața Guvernului.

”PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violenţă asupra cetăţenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziţi şi pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în Piaţa Victoriei.

Nu ne intimidaţi, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecaţi până nu omorâţi pe cineva!”, scriu organizatorii evenimentului.

Zeci de mii de persoane au participat, vineri, în Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, pe parcursul căruia au existat mai multe incidente între protestatari şi jandarmi, care au culminat cu evacuarea în forţă a pieţei, potricit digi24.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. Maria

    2018-08-11T20:43:05+03:00 at 20:43

    Oraban si iohanis sa plece asta vor protestatarii?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top