Connect with us
Pierde PSD guvernarea? Anunțul sumbru al lui Adrian Țuțuianu

Știri

Pierde PSD guvernarea? Anunțul sumbru al lui Adrian Țuțuianu

E agitație mare în PSD în aceste zile, după ce mai mulți lideri ai partidului au semnat o scrisoare prin care cer demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Șeful PSD nu este, însă, dispus să plece din funcție, iar partidul este scindat între susținătorii săi și cei care îl contestă.

Adrian Țuțuianu, unul dintre semnatarii scrisorii, este de părere că dacă Liviu Dragnea nu demisionează, unii dintre parlamentari vor părăsi partidul, lucru care ar duce la pierderea majorității în Parlament și a guvernării.

Vicepreședintele PSD a mai explicat că semnatarii scrisorii anti-Dragnea doresc ca partidul să fie condus interimar de președintele executiv, Viorica Dăncilă, până la organizarea unui Congres la care să fie ales un nou lider.

„Partidul trebuie să rămână unit. Eu cred că există riscul, dacă nu găsim o soluție la problemele serioase pe care le are PSD astăzi, ca unii dintre parlamentarii noștri să plece spre alte partide politice. 

Am avut recent un caz la Botoșani (…), riscul acesta există, ceea ce poate genera o pierdere a majorității parlamentare, cel puțin la Camera Deputaților.

De aceea îi rog pe toți parlamentarii PSD să aibă încredere în demersul nostru, să aibă răbdare și îi asigur că deciziile pe care le vom lua vor ține cont de interesul României și de interesul PSD”, a subliniat, miercuri, senatorul social-democrat într-o discuție cu jurnaliștii.

„Noi nu i-am cerut dlui Dragnea să plece din partid. I-am cerut să plece din cele două funcții, pentru că vulnerabilizează partidul”, a spus Țuțuianu.

Câți parlamentari ai PSD sunt împotriva lui Liviu Dragnea

El a mai explicat că scrisoarea care a apărut public are doar trei semnatari pentru că s-a decis că aceștia (sunt trei vicepreședinți ai PSD) să-și asume documentul pentru toți liderii nemulțumiți, „un grup mai mare de lideri de organizații județene, membri ai CEx, cei mai mulți au fost vehiculați în presă”.

Țuțuianu a evitat astfel să indice un număr al membrilor CEx care susțin scrisoarea.

Invitat la B1 TV, el a spus că sunt 50 de parlamentari social-democrați care susțin acest demers.

Un Comitet Executiv Național va fi convocat pentru vineri, la ora 12:30, pentru a discuta și decide despre toate aceste controverse.

Citește și: Liviu Dragnea, prima reacție după scrisoarea în care i se cere demisia. Șeful PSD rămâne pe poziții

Citește și: Liderii PSD cer demisia lui Liviu Dragnea. Ce scrie în scrisoarea nemulțumiților

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top