Connect with us
Plan roșu de intervenție! Un microbuz a căzut în râul Bistrița! Șapte persoane au murit, două sunt dispărute

Știri

Plan roșu de intervenție! Un microbuz a căzut în râul Bistrița! Șapte persoane au murit, două sunt dispărute

Grav accident în Neamț! Un microbuz în care se aflau zece oameni a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa. S-a declanșat planul roșu de intervenție.

UPDATE 10.OO. Planul de intervenție în județul Neamț s-a terminat. Cele două persoane rămase în râul Bistrița au fost recuperate.

UPDATE 8.45. 

O a opta persoană a fost găsită în apă, un tânăr de până în 30 de ani. Din păcate, a fost declarat decesul și pentru această persoană, în ciuda eforturilor de resuscitare. Urmează identificarea acestei persoane, potrivit purtătorului de a cuvânt al ISU Neamț, Adrian Rotaru. Se continuă manevrele de recuperare și ultimei persoane dispărute.

Accidentul s-a soldat cu moartea a şapte persoane şi dispariţia altor două, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

Tragedia s-a produs pe raza localităţii Viişoara, comuna Alexandru cel Bun, iar autorităţile judeţene au declanşat Planul roşu de intervenţie.

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.

„Imediat după producerea accidentului, o persoana a reuşit să iasă din apă. Se afla în stare de conştienţă şi a fost transportată la spital. Pentru a putea acţiona în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă.

Până la această oră (n.r. – joi, ora 7,00), din cele nouă persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar şapte, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale de intervenţie. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barca de salvare şi două echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

„Două victime sunt în continuare căutate. Se continuă căutările cu scafandri şi bărci pneumatice”, a afirmat Rotaru.

Printre dispăruți în accident în Neamț se află un adolescent de 17 ani

Conform acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Cu autoutilitara se transportau muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti.

O singură persoană s-a salvat și se află în stare bună, la spital. Apa în care au căzut cele 10 persoane era adâncă de șapte metri. În interiorul vehiculului se aflau bănci de lemn improvizate pentru a transporta persoanele. Oamenii erau muncitori și mergeau acasă de Paște. Printre cei dispăruți se află și un adolescent în vârstă de 17 ani.

 

CITEȘTE ȘI: Accident deosebit de GRAV în județul Bistrița-Năsăud! O mașină în care se aflau doi copii a căzut într-un râu
Peste 20 de persoane, rănite în urma unui accident de metrou din Germania! Cum s-a întâmplat totul
Grav accident rutier în Vâlcea! Șase persoane rănite, un copil de doi ani este în stop cardio-respirator

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top