Connect with us
Poliția Capitalei, apel la cetățeni pentru identificarea unui bătăuș

Știri

Poliția Capitalei, apel la cetățeni pentru identificarea unui bătăuș

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Omoruri au prezentat fotografii şi fac apel la populaţie să ajute la identificarea unui bărbat implicat în agresarea a doi jandarmi la protestul de vineri din Piaţa Victoriei.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Omoruri, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor în care au fost agresaţi cei doi jandarmi, vă solicită sprijinul în mediatizarea unor imagini.

Rugăm cetăţenii care îl recunosc pe bărbatul ce apare în fotografii să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. Pe această cale mulţumim celor care s-au implicat şi ne-au oferit ajutor”, informează Poliţia Capitalei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere în cazul a doi bărbaţi de 24 şi 30 de ani, acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în urma protestului de vineri din Piaţa Victoriei.

„În urma audierilor desfăşurate în această zi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele a doi bărbaţi, de 24 şi respectiv 30 de ani, ambii din Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cei doi urmează a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Informaţiile primare care au condus la identificarea celor doi au provenit de la subunităţi ale Poliţiei Capitalei. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Poliția Capitalei audiază 6 persoane

Sâmbătă seara, Poliţia Capitalei a anunţat că 19 persoane au fost conduse la audieri în legătură cu incidentele produse în ziua precedentă la protestul din Piaţa Victoriei.

„La acest moment, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei – Serviciul Omoruri audiază şase persoane cu privire la evenimentele din seara anterioară din Piaţa Victoriei. Anterior, de la momentul producerii evenimentului, au fost audiate alte 13 persoane”, a precizat Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Conform aceleiaşi surse, anchetatorii au analizat, în paralel, şi înregistrările video realizate în timpul protestului.

„Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate de aceştia. În funcţie de evoluţia cercetărilor, vom reveni cu informaţii concrete în legătură cu calitatea persoanelor audiate”, se arată în comunicat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a anunţat anterior că în urma incidentelor produse în Piaţa Victoriei se efectuează urmărirea penală într-un dosar având ca obiect infracţiunile de ultraj privind agresiune asupra a doi jandarmi, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu referire la sustragerea unei arme, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top