Connect with us
Poliția Română mesaj viral pe facebook: „Mi-a zis Gabriela că sunteţi pe strada cealaltă!”

Știri

Poliția Română, mesaj viral pe facebook: „Mi-a zis Gabriela că sunteţi pe strada cealaltă!”

Poliția Română a distribuit pe Facebook un mesaj în care  transmite şoferilor că „Waze nu le ştie pe toate”, totul pornind de la un dialog purtat în trafic.

Poliţiştii atrag atenţia asupra obligaţiilor pe care le au conducătorii auto când sunt opriţi în trafic. Discuţia a atras sute de comentarii şi a devenit virală. Iar concluzia simplă a oamenilor legii a fost: „Dacă respecţi legea, nici nu contează unde stă poliţistul!”.

„Dialog aseară între un şofer şi un poliţist:

– Dar nu trebuia să fiţi aici!
– De ce?
– Gabriela mi-a zis că sunteţi pe strada cealaltă!
– Gabriela fiind cine?
– Fata asta care vorbeşte la Waze! Aveţi ordin de serviciu pentru strada asta? Dacă mi-l arătaţi suflu…dacă nu aveţi, nu suflu!

Concluzii:

1. Nu vă bazaţi pe aplicaţiile de navigaţie pentru a ne identifica în trafic, uneori şi noi le folosim! Vedeţi, Waze nu le ştie chiar pe toate…

2. Atunci când vă opreşte, poliţistul are obligaţia să se prezinte. Restul e legendă. Aşa că nu-i cereţi documente justificative de care aţi aflat din postările binevoitorilor care caută soluţii pentru a scăpa de lege!

Asta e ca şi cum vă urcaţi în autobuz şi-i cereţi şoferului să vă arate permisul, ITP-ul, testul psihologic etc!

3. Dacă sunteţi reticent şi agresiv nu rezolvaţi nimic! Din contră, asta vă poate agrava situaţia.
Apropo, există cineva dintre dumneavoastră care a cerut ordinul de serviciu, legitimaţia etc. când a fost oprit de Poliţie într-o altă ţară?

Ne puteţi spune şi nouă ce reacţie au avut poliţiştii?”, relevă postarea Poliţiei Române, prima de acest gen la adresa Waze, aplicaţia cu hărţi şi avertizări pentru şoferii din trafic.

Citește și: Aplicaţia Waze va şti câte locuri libere are o parcare şi cât costă taxa

„Legat de poliţiştii români care stau ascunşi cu aparatul radar, vă facem cunoştinţă cu Pierre sau Jacque (nu îi ştim exact numele), din cadrul Poliţiei Municipale Amiens din Franţa! Până la urmă, dacă respecţi legea nici nu contează unde stă poliţistul!”, au mai scris poliţiştii pe Facebook, referindu-se la colegii lor francezi, care folosesc aceleaşi metode de interceptare a şoferilor grăbiţi.

În România, vocea aplicaţiei Waze este asigurată de o asistentă pe nume „Gabriela”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top