Connect with us

Politic

Călin Popescu-Tăriceanu, audiat marţi în Comisia juridică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru care DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale, va fi audiat marţi, începând cu ora 10,00, în Comisia juridică.

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie.

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din el preşedintele Senatului a afirmat că acesta „nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri”.

Citește și: Ce spune Călin Popescu Tăriceanu după ce DNA a cerut urmărirea penală în cazul său

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, în urmă cu două săptămâni, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului.

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

Raportul la solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, până pe 10 decembrie

Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu până pe data de 10 decembrie, a decis, luni, Biroul permanent.

Preşedintele Senatului urmează să fie audiat de senatorii jurişti marţi, 27 noiembrie.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Raportul Comisiei juridice va fi repartizat de Biroul permanent pe ordinea de zi a plenului.

1 Comment

1 Comment

  1. Cazan Nicusor

    2018-11-29T17:50:22+02:00 at 17:50

    Tariceanu pierde razboiul cu statul paralel si se face de ras. Sa speram ca se va implini vointa romanilor care il doresc la bulau

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top