Connect with us
Mihai Tudose a făcut infarct

Politic

Cine este Mihai Tudose, propunere de premier a PSD-ALDE. Declarație de avere

Mihai Tudose (59 de ani) este propunere de premier a PSD-ALDE. Acesta a fost validat în CexN de luni, 26 iunie, după ce celelalte nume de pe lista de propuneri s-au retras din cursă. Acesta este deputat PSD de Brăila și de 13 ani este  Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaţilor.

Mihai Tudose este ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu, deținând această funcție și în guvernarea lui Victor Ponta.

La bază este jurist. A urmat mai multe cursuri postuniversitare: „Management şi gestiunea afacerilor”, în domeniul securităţii naţionale, pentru cadre de conducere (SES), „Managementul comunicării şi relaţii publice”, „Analiza şi rezolvarea conflictelor armate”, „Relaţii internaţionale şi integrare europeană”.

Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, SRI.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Declarație de avere Mihai Tudose

Propunerea de premier a PSD deține, împreună cu soția lui, un apartament de 97 de metri pătrați în Brăila, două mașini Mercedes și aproximativ 30.000 de euro la bancă. Acesta mai are și o colecție filatelică din perioada 1980-1987, a cărei valoare este estimată la 30.000 de euro. Acesta are un credit contractat în anul 2009, scadent în anul 2018, de 5.000 de euro.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, el a obținut un venit de 86.822 de lei din activitatea de ministru și 8015 lei din cea de deputat. Soția sa a înregistrat un venit anual de 60.000 de lei din activitatea de asistent manager la En Electric Proiect Office SRL.

România Liberă susține că, în 2015, în timpul primului mandat la Economie al lui Tudose, En Electric Proiect Office a prins în condiţii suspecte un contract de 6,5 milioane de euro pentru a construi reţeaua de canalizare a orașului Buşteni. Iniţial, licitaţia a fost anulată, apoi, la reluare, din cele şase oferte, cinci au fost anulate. Numai firma soţiei ministrului a rămas „în picioare“. În timpul documentării acestui material, Corina Tudose şi-a dat demisia de la En Electric Proiect Office.

Citește și: Consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. Ce va decide presedintele!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top