Connect with us

Politic

Dacian Cioloș: „Dacă Guvernul Dăncilă nu pică până la finalul lui noiembrie, ar putea fi prea târziu”

Dacian Cioloș, fost prim-ministru, a dezvăluit pentru Digi24 ce se va întâmpla cu România în cazul în care Guvernul Dăncilă nu va cădea până la finalul lunii noimebrie.

În luna ianuarie 2019, România va prelua Președinția Consiliului UE, iar acest lucru este foarte important pentru țara noastră.

„România are nevoie în momentul de față de un guvern mai credibil decât cel de acum, care să reprezinte țara la președinția consiliului UE. Și cred că dacă opoziția și parlamentarii resposanbili din Parlamentul României, dacă se gândesc la interesele României, în momentul de față, nu de remanieri punctuale avem nevoie, ci de un nou guvern cu oameni competenți care să facă față responsabilităților și exigențelor președinției.

Citește și: Dacian Cioloș: „Premierul Dăncilă și Petre Daea să plece tiptil și rușinați din Guvern”

Cred că dacă lucrul acesta nu e realizat până la sfârșitul lunii noiembrie, cel târziu, riscă să devină prea târziu, din acest punct de vedere. Din mai multe puncte de vedere pentru că nu e vorba doar de președinția UE”, a dezvăluit fostul prim-ministru.

Ce spune Dacian Cioloș despre ideea ca opoziția să se coalizeze pentru a da jos Guvernul Dăncilă

„Dacă acei parlamentari care știu, pentru că înteleg foarte bine pericolul pe care îl reprezintă acest Guvern nu doar pentru români, dar și pentru partidul sau partidele aflate la guvernare în coaliție, dacă toți acei parlamentari care spun, mai mult sau mai puțin fățiș, acest lucru își asumă această responsabilitate, există o majoritate în parlament ca până la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie să avem un nou Guvern.

Există astfel de discuții și cu alte forțe politice din Parlament care încep să realizeze acest lucru și de asta spuneam că eu cred că dacă există mobilizare și asumare, condițiile ar trebui să fie întrunire ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus Dacian Cioloș.

1 Comment

1 Comment

  1. nyk

    2018-11-04T14:50:23+02:00 at 14:50

    ar fi firesc sa pice dar cand sfaturile vin de la ciolos mi se face greatza.Tipul asta chiar nu realizeaza ca pe fruntea lui scrie incompetentza si pupincurism.A crezut ca in timp vom uita si vom accepta balivernele lui. Marsh la cotetz potae slugarnica!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top