Connect with us
Dacian Cioloș i-a eliberat din funcții pe un secretar de stat şi doi subsecretari de stat de la DIPI

Politic

Dacian Cioloș i-a eliberat din funcții pe șefii DIPI

Dacian Cioloș i-a eliberat din funcții pe un secretar de stat şi doi subsecretari de stat de la DIPI. Este vorba de Mihai Cristian Mărculescu, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. În plus şi pe cei doi subsecretari de stat. Decizia vine după ce Guvernul a decis desfiinţarea Departamentului.

Decretele privind schimbarea lui Mihai Cristian Mărculescu, Cătălin Gâdici şi Marius Patriche au fost publicate miercuri seara în Monitorul Oficial, relatează news.ro.

Dacian Cioloş i-a eliberat din funcții pe un secretar de stat şi doi subsecretari de stat de la DIPI

Mihai Mărculescu a fost numit secretar de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Numirea a fost prin decizie a premierului Dacian Cioloş la sfârşitul lunii august. Numirea sa a venit după ce fostul şef al Departamentului Rareş Văduva a fost acuzat de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Tot atunci au fost numiţi în funcţii şi cei doi subsecretari de stat.

Guvernul a decis la începutul lunii noiembrie desfiinţarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Însă s-a decis înfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă, noua structură urmând să fie pusă sub control parlamentar.

Structura organizatorică şi numărul de posturi ale DGPI sunt stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne. Echipa de comandă a DGPI va fi formată din specialişti în domeniu – cadre militare în activitate – fapt ce va garanta desfăşurarea activităţii structurii în condiţii de imparţialitate şi echidistanţă, anunţa Guvernul.

Citește și: Instanța Supremă începe judecarea dosarului lui Oprea legat de cumpărarea unei mașini din banii DIPI

Conducerea DGPI urma să fie asigurată de un director general, numit în funcţie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, cu avizul CSAT.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top