Connect with us
Decizie ȘOC a miniștrilor din Cabinetul Grindeanu, după moțiunea de cenzură

Politic

Decizie ȘOC a miniștrilor din Cabinetul Grindeanu, după moțiunea de cenzură

Mai mulți miniștri ai Cabinetului Grindeanu și-au retras demisiile. Este vorba de ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul pentru IMM-uri, Alexandru Petrescu, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu și ministrul Românilor de Pretutindeni, Andreea Păstârnac.

UPDATE: Sunt 20 miniștri care și-au retras până acum demisiile. Cu toate acestea, criza continuă. Purtătorul de cuvânt al Guvernului susține că cererile de demisie sunt irevocabile!

HAOS la GUVERN – „Cererile de demisie sunt irevocabile”

Știre inițială

De asemenea, se așteaptă ca și alții miniștri să își retragă demisiile. Surse citate de televiziunile de știri susțin că și Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan sau Petre Daea ar urma să facă acest lucru.

De altfel, ministrul demisionar al muncii, Lia Olguța Vasilescu, anunțase miercuri seara pe Facebook că membrii cabinetului Grindeanu își vor retrage demisiile pentru a asigura funcționarea Guvernului până când noul Executiv va fi instalat.

Mâine miniștrii demisionari își vor retrage demisiile și vor asigura funcționarea ministerelor, PÂNĂ LA DATA ÎNVESTIRII UNUI ALT GUVERN DE CĂTRE PARLAMENT, care poate însemna o săptămână sau două.

Se întâmpla acest lucru deoarece premierul nu a transmis la președinție decât demisiile a doi miniștri și nici măcar pentru acestea nu s-a emis decret.

În cazulîin care nu ne retragem demisiile, activitatea ministerelor va fi blocată pana la investirea noului guvern pentru ca nu mai are nimeni drept de semnătura și nu se mai pot delega atribuții nici măcar către secretarii de stat.

Este singura soluție posibila din punct de vedere juridic pentru a nu interveni blocaj instituțional. Miniștrii rămân in funcție doar pana la data constituirii unui nou guvern care va fi aprobat de parlament in cel mai scurt timp”, a scris Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Ponta îi critică pe miniștri

Victor Ponta a criticat pe Facebook decizia miniștrilor demisionari, acuzându-i de incompetență și neseriozitate.

STOP-nu s-au făcut de râs destul miniștrii care au votat cu bilele la vedere moțiunea de cenzură împotrivă Guvernului din care făceau parte??
Nu s-au făcut destul de râs miniștrii care au ascultat cuminți și au aprobat Raportul Dragnea-Vâlcov care spunea că sunt toți niște incapabili catastrofali ???

Nu se fac destul de râs miniștrii care acum stau lipiți de Liviu Dragnea să îi pună în viitorul Guvern la loc în pozițiile în care Raportul spunea că nu au făcut nimic?

Mai trebuie să îi facem de râs chiar pe vecie punându-i să își retragă demisiile și să revină într-un guvern demis chiar cu voturile lor-deși Legea 90/2001 de organizare a Guvernului spune clar că sunt „irevocabile”?!?! /

-fac precizarea că au fost anunțate public, prezentate în scris primului ministru și „s-a luat act de depunerea lor” de către fostul Secretar General Busuioc-ghinion)

Atâta neseriozitate și incompetența e greu de găsit .., a scris Ponta pe Facebook.

Citește și: Premierul Sorin Grindeanu, prima reacție după ce a fost demis prin moțiune

Citește și: Liviu Dragnea a dezvăluit: Viitorul prim-ministru va fi….

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top