Connect with us
Dragnea anunță remaniere în Guvern. Ce miniștri vor pleca

Politic

Dragnea anunță remaniere în Guvern. Ce miniștri vor pleca

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că sunt miniştri care „fug de semnătură” şi a anunţat că despre remaniere se va discuta într-un Comitet Executiv Naţional al partidului, după referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

Liderul PSD a precizat că premierul Viorica Dăncilă va face o analiză şi un set de propuneri referitor la remaniere.

De asemenea, Dragnea nu renunță și ideea amnistiei.

„Am tot vorbit despre cum se va face remanierea (…)Doamna prim – ministru va veni cu un set de propuneri generat de analiza pe care dumneaei a făcut-o şi continuă să o facă până la momentul în care vom avea această decizie, sigur după referendumul pentru familie.

Şi va fi o decizie foarte mult dezbătută în CEX.

Dau la o parte această, mă rog, manipulare, nu schimb eu, nu, aia va fi în CEX şi îi anunţ pe toţi că va fi o discuţie foarte serioasă şi foarte dură, pentru că nu mai poate fi un ministru, cineva, membru al Guvernului, dacă nu ştie să comunice”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Preşedintele PSD a subliniat că nu mai pot rămâne în guvern miniştrii care nu comunică.

„M-am săturat să fiu paratrăznet, nici nu mai pot să fac faţă să vorbesc despre toate şi nici nu e treaba mea, până la urmă.

Nici doamna prim-ministru nu poate vorbi despre orice, din fiecare minister, ministrul trebuie să-şi prezinte, că sunt miniştri care fug de semnătură, care fug din minister, care nu semnează, care au delegat, care nu comunică ce fac, nu mai pot rămâne acolo”, a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea vrea aministie în anul Centenarului

Întrebat cine sunt miniştrii care nu semnează, Liviu Dragnea a răspuns că va spune în Comitetul Executiv Naţional, unde va avea loc o discuţie foarte „serioasă”.

„Va fi unul sau altul? Încă o dată le spun şi colegilor mei din partid şi miniştrilor, că discuţia va fi foarte sănătoasă, foarte serioasă şi foarte adâncă.

Nu ştiu dacă va fi de opt ore, dar nu va fi aşa de… Sunt miniştri care nu semnează, pur şi simplu, nu îşi asumă răspunderea, deleagă semnătura altcuiva sau unele acţiuni chiar le blochează. N-are rost să spun acum, sigur voi spune lucrurile astea acolo”, a afirmat Liviu Dragnea.

Dragnea a spus la Antena 3 că „ceva trebuie făcut” pentru persoanele condamnate în baza unor „probe false, pe şantaj, pe protocoale”.

„Poziţia mea e foarte clară, aş vrea totuşi să vă spun motivaţia pentru care au cred că trebuie adoptată o astfel de măsură şi aici intru în contradicţie şi cu domnul Toader (ministrul Justiţiei-n.r.) şi cu alt coleg, nu mai ţin minte exact acum cine a spus, că în anul centenar trebuie să… asta ar fi un act de clemenţă.

Eu nu consider un act clemenţă, eu consider un act de dreptate, un act de reparaţie, pentru că noi discutăm de decizii, de condamnări, de cercetări, de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe probe false, pe şantaj, pe protocoale, pe încălcarea legii.

Deci nu e vorba de clemenţă, nu putem, cum adică, să acordăm clemenţă unui om care este condamnat nevinovat? Nu-s de acord absolut deloc cu definiţia asta sau cu motivaţia asta.

Că trebuie dată prin ordonanţă de urgenţă, că trebuie adoptată ca şi lege în Parlament, rezultatele nenorocite ale acestor ani în care în Justiţie s-a intrat şi încă se intră de către instituţii care nu legătură cu Justiţia şi s-au făcut dosare bazate pe probe false, ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm toate abuzurile”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și: Cătălin Rădulescu, atac fără precedent la Gabriela Firea: „E o chestiune penibilă”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top