Connect with us
Florin Iordache, supărat că Iohannis retrimite legi în Parlament: „Este o tragere de timp”

Politic

Florin Iordache, supărat că Iohannis retrimite legi în Parlament: „Este o tragere de timp”

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache este nemulţumit de cererea de reexaminare a legii privind organizarea judiciară trimisă vineri în Parlament de către Președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Comisiei speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, vineri, că cererea de reexaminare a legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, transmisă Parlamentului de preşedintele Klaus Iohannis, reprezintă o “tragere de timp”, o “tergiversare fără rost”, menţionând că solicitarea va fi respinsă, iar şeful statului va fi obligat să promulge legea în termen de 10 zile.

Citește și: Modificările Codului de Procedură Penală, adoptate de Comisia Iordache

Citește și: Klaus Iohannis solicită Parlamentului solicită reexaminarea Legii privind organizarea juridică

E tragere de timp (cererea de reexaminare – n.r.). Încearcă să nu intre în vigoare, dar asta nu înseamnă că se poate. Mai întârzie o săptămână, i-o vom da săptămâna viitoare, după care este obligat în 10 zile să o promulge.

Este o tergiversare fără rost, adică, dacă a fost la Curte, s-a declarat foarte clar că e constituţională, tragem de timp acum numai că a promis că va uza de toate mijloacele să nu intre în vigoare.

Până la urmă magistraţii şi toată lumea aşteaptă aceste legi. Discutăm în comisie, dar procedura este că se respinge acea solicitare, se trimite în forma în care a fost adoptată”, a precizat pentru AGERPRES Florin Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară

“Prin conţinutul lor normativ, unele dintre aceste dispoziţii sunt neclare, lipsite de coerenţă şi previzibilitate, putând afecta exigenţele constituţionale şi standardele europene şi internaţionale în materie de independenţă şi bună funcţionare a sistemului judiciar, motiv pentru care se impune reexaminarea acestora de către Parlament”, susţine Iohannis în cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Şeful statului susţine că prevederea potrivit căreia „configuraţia sălii de judecată trebuie să reflecte principiul egalităţii de arme în ceea ce priveşte aşezarea judecătorului, procurorilor şi avocaţilor” este una neclară şi lipsită de previzibilitate, contrar cerinţelor constituţionale de calitate a legii.
Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top