Connect with us
Gabriela Firea: Primăria Capitalei nu intenţionează să împiedice în niciun fel manifestaţiile publice

Politic

Gabriela Firea: Primăria Capitalei nu intenţionează să împiedice în niciun fel manifestaţiile publice

Schimbare de situație! Gabriela Firea nu intenţionează să obstrucţioneze în niciun fel manifestaţiile publice, iar în situaţia în care organizatorul mitingului din 10 august îşi va reconsidera solicitarea iniţială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului

participanţilor, nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată manifestaţia, a declarat, joi, edilul general, Gabriela Firea.

Potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii, aceste precizări au intervenit ca urmare a discuţiilor din spaţiul public referitoare la solicitarea Federaţiei Românilor de Pretutindeni privind organizarea unui miting în Piaţa Victoriei în data de 10 august.

Care sunt motivele pentru care au primit aviz negativ

Conform sursei citate, Firea a luat act, la revenirea din concediul legal de odihnă, de faptul că cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în Bucureşti a primit aviz negativ din partea comisiei de specialitate, motivul invocat fiind acela că un milion de

participanţi, potrivit cifrei înaintate de către organizatori, „ar perturba grav” activitatea şi libera circulaţie în Capitală, inclusiv a vehiculelor care intervin în situaţii de urgenţă şi ar pune forţele de ordine în „imposibilitatea de a garanta siguranţa” atât a manifestanţilor, cât şi a

celorlalţi cetăţeni care tranzitează zona.

„În situaţia în care organizatorul îşi va reconsidera solicitarea iniţială, astfel încât să se încadreze în limite rezonabile din punct de vedere al numărului participanţilor, comisia îşi va reevalua punctul de vedere şi nu va mai exista niciun motiv pentru a nu fi autorizată

manifestaţia.

Pentru comparaţie, la mitingul organizat de PSD în data de 9 iunie 2018, despre care s-a vorbit în acest context în spaţiul public, numărul de participanţi declaraţi de organizatori în Piaţa Victoriei a fost de 250.000, iar în momentul de vârf al evenimentului s-au înregistrat un

număr de 380.00 – 400.000 de persoane, care ocupau în întregime Piaţa Victoriei, precum şi străzile adiacente”, a declarat Firea, potrivit PMB.

PSD a intenţionat organizarea unui miting la care să participe un milion de persoane

Ea a adăugat că, iniţial, PSD a intenţionat organizarea unui miting la care să participe un milion de persoane, dar în urma discuţiilor cu instituţiile implicate în menţinerea ordinii publice şi a gestionării situaţiilor de urgenţă s-a decis redimensionarea evenimentului în concordanţă cu particularităţile şi capacitatea zonei vizate.

„Primăria Capitalei nu intenţionează să obstrucţioneze în niciun fel manifestaţiile publice, dar solicită ca organizatorii să-şi asume explicit respectarea legii şi să-şi dimensioneze acţiunile astfel încât să nu fie periclitată siguranţa nici a participanţilor, nici a celorlalţi cetăţeni.

Citește și: Gabriela Firea refuză autorizarea mitingului diasporei din 10 august

Solicit să se pună capăt acuzaţiilor şi jignirilor proferate în spaţiul public la adresa mea şi a Primăriei Capitalei, câtă vreme nu există niciun motiv pentru care vreo entitate să fie lezată de vreo acţiune ireversibilă a autorităţilor.

Legea şi regulile sunt aceleaşi pentru toată lumea şi nu se aplică după principiul ‘cine ţipă mai tare’. Democraţia înseamnă respectarea libertăţilor cetăţeneşti câtă vreme acestea nu încalcă libertăţile celorlalţi.

Regret că unii oameni politici cu pretenţii s-au grăbit să arunce cu invective şi acuzaţii, fără să cunoască situaţia de fapt şi legea sau, mai grav, cunoscându-le, dar ignorându-le cu bună ştiinţă, doar pentru câştiguri efemere în planul imaginii”, a afirmat Gabriela Firea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top