Connect with us

Politic

Giorgiana Hosu, propusă de Toader ca adjunct DIICOT, a primit aviz pozitiv de la CSM

La o zi după ce procurorul Adina Florea a primit aviz negativ din partea CSM, Giorgiana Hosu, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de adjunct DIICOT, este audiată, marţi, de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care urmează să dea, ulterior, un aviz pozitiv sau negativ.

UPDATE

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, marţi, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Giorgianei Hosu ca procuror şef adjunct al DIICOT, au precizat pentru AGERPRES surse din CSM.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, marţi, că aşteaptă motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a CSM privind propunerea Adinei Florea pentru funcţia de procuror şef al DNA pentru a lua o decizie.

Marți, procurorul Giorgiana Hosu a venit la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a fi audiată, iar Ministrul Justiției vrea să vadă considerentele avizului negativ dat ieri procurorului Adina Florea.

„Aştept să văd considerentele avizului, pentru că avizul este consultativ, iar considerentele vin să aducă argumente decidentului. Vedem considerentele şi vedem ce vom face mai departe”, a declarat Tudorel Toader, la intrarea în CSM.

Elena Hosu are şi experienţă de manager. Până să ajungă procuror-şef adjunct al DIICOT, a condus, timp de cinci ani, biroul de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul Direcţiei. Ea a intrat în magistratură în 1995 şi a ajuns, după doar trei ani, la Parchetul General, unde a soluţionat dosare până în 2004, când a intrat în DIICOT.

Potrivit declaraţiei de avere, nu are în proprietate nicio locuinţă şi nici maşini, însă are credite bancare în valoare de 50 de mii de euro.

Activitatea profesională a Giorgianei Hosu

2013 – prezent-procuror-şef adjunct al DIICOT

2012 – 2013 – procuror-șef al Servicului de combatere a macrocriminalității economico-financiare, DIICOT

2007 – 2012 – procuror-șef al Biroului de combatere a macrocriminalității economico-financiare, DIICOT

2004 – procuror în cadrul DIICOT 1998 – 2004 – procuror în cadrul Parchetului General

1995 – 1998 – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

1995 – absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii București.

Citește și: Adina Florea, propusă șefă a DNA, a primit aviz negativ de la CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, luni, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Adinei Florea ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citește și: Adina Florea, propusă șefă a DNA: „Obiectul de activitate al DNA nu e cercetarea abuzului în serviciu”

„În şedinţa din data de 8 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului Justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei Adina Florea, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa”, precizează CSM, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă Ministerului Justiţiei, se arată în comunicatul citat.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DNA, a susţinut luni interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Funcţia de procuror şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top