Connect with us
Hans Klemm a lăudat autoritățile române pentru organizarea scrutinului și a precizat că desemnarea noului premier este responsabilitatea președintelui

Politic

Hans Klemm, despre nominalizarea premierului: „Iohannis a creat condițiile potrivite pentru a face o alegere grozavă”

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la București, a vorbit miercuri seară, despre alegerile parlamentare de duminică și despre nominalizarea viitorului premier.

Klemm a lăudat autoritățile române pentru felul în care au organizat scrutinul și a precizat că desemnarea noului premier este responsabilitatea președintelui Iohannis. Declarațiile au fost făcute la finalul Serii Anuale a Corpului Diplomatic, desfășurate la Palatul Regal din Capitală.

„Cred că alegerile au fost foarte bine organizate. Felicit autoritățile pentru organizarea cu succes a scrutinului și pe românii care au votat”, a spus Klemm.

Despre prezența scăzută la vot, diplomatul american a spus că și la prezidențialele din SUA prezența a fost mai redusă decât la alegerile trecute.

Hans Klemm: „Alegerile au fost foarte bine organizate”

„Da, asta a fost surprinzător, trebuie să recunosc. Dar și la prezidențialele din SUA participarea a fost scăzută. Nu atât de scăzută ca în România, dar mai scăzută față de alegerile trecute”, a precizat Hans Klemm.

Ambasadorul american a evitat cu diplomație să dea un răspuns categoric când a fost întrebat dacă o persoană cu probleme penale poate fi numită în poziția de premier. Klemm a arătat că responsabilitatea în cazul numirii unui prim-ministru revine șefului statului.

„Este acum responsabilitatea președintelui Iohannis. Îl susțin întru totul în munca grea pe care o are înainte. Cred că a creat condițiile potrivite pentru a face o alegere grozavă pentru România”, a mai spus ambasadorul SUA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top