Connect with us
Întâlnire de grad înalt! Klaus Iohannis a invitat-o miercuri pe Viorica Dăncilă la discuţii

Politic

Întâlnire de grad înalt! Klaus Iohannis a invitat-o miercuri pe Viorica Dăncilă la discuţii

Klaus Iohannis ar fi dorit ca întâlnirea să aibă loc marți, înainte de ședința de Guvern, pentru discuții privind posibila Ordonanță de Urgență pe care Executivul ar plănui s-o aprobe, însă prim-ministrul ar fi refuzat din cauza programului încărcat. Ulterior, cei doi au decis ca întrevederea să se desfășoare miercuri.

Klaus Iohannis ar fi întrebat-o, astăzi, pe Viorica Dăncilă dacă Guvernul urmează să dea OUG privind amnistia și grațierea.

Luni, liderul PSD, Liviu Dragnea, a infirmat zvonurile potrivit cărora Executivul ar da, în ședința de Guvern, această ordonanță, precizând că atât prim-ministrul, cât și ministrul Justiției, Tudorel Toader, l-ar fi informat că ele nu se susțin.

”I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine (marţi – n.r.). Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public”, a declarat Dragnea, pentru Digi 24

O altă şedinţă de Guvern, joi: Acte normative care nu suportă amânare

Pe de altă parte, o altă şedinţă de Guvern va avea loc joi. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a declarat că nu a existat în şedinţa de marţi a Guvernului vreun document care să vizeze amnistia sau graţierea, precizând că o nouă întrunire a Cabinetului Dăncilă va avea loc joi, deoarece sunt acte normative care „nu suportă amânare”.

„Nu a fost în şedinţă de Guvern despre un act privind amnistia sau graţierea. O să fie şi joi şedinţă de Guvern. Ora nu v-o pot comunica. Tematica şi ordinea de zi o putem furniza exact în ziua şedinţei de Guvern în funcţie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare în şedinţa de Guvern”, a afirmat la finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Întrebat de ce sunt două şedinţe ale Executivului într-o singură săptămână, Nelu Barbu a răspuns: „Pentru că în această zi a fost adoptat un act foarte important, acea OUG venit de la Ministerul Mediului care nu suporta amânare şi s-a luat decizia să se facă această şedinţă

pentru a se adopta acest act. Pe de altă parte, având în vedere că se apropie vacanţa parlamentară sunt acte normative care trebuie adoptate şi nu suportă amânare. În funcţie de avizele care vor veni, atunci joi vor fi incluse pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern.

Citește și: Klaus Iohannis, prima reacție după opinia Comisiei de la Veneția privind legile justiției

Informaţii au apărut în spaţiul public potrivit cărora Guvernul ar vrea o OUG pentru pentru graţiere şi amnistie. Ar fi ultima săptămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top