Connect with us
Iohannis: Unele propuneri pentru modificarea Codurilor penale sunt absolut inacceptabile

Politic

Iohannis: Unele propuneri pentru modificarea Codurilor penale sunt absolut inacceptabile

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut joi declarații cu privire la unele propuneri de modificări ale Codurilor Penale.

Acesta a declarat la Palatul Cotroceni, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni că este inadmisibil ca unele propuneri de modificare a Codurilor penale să fie făcute cu dedicaţie pentru persoane care conduc Parlamentul.

„Au fost mai multe propuneri care s-au făcut în vederea modificărilor şi acum vă referiţi probabil la Codul penal şi la Codul de procedură penală.

Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiindcă este nevoie de oarecare modernizare a legislaţiei, punere în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale şi în unele puncte chiar cu legislaţia europeană. Aceste propuneri sunt bune şi cred că Parlamentul le va prelucra şi va introduce aceste chestiuni.

Alte propuneri care au fost făcute, nu vreau să detalieze acum în acest cadru, sunt total inacceptabile şi cred că discuţia parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuţie şi care trebuie să iasă din discuţie. Un principiu, însă, cred trebuie să-l înţeleagă toată lumea.

Este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic acum ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni, a subliniat că în statul de drept nu se pot face „intermedieri”.

„Eu nu am comentarii de făcut asupra propunerilor de lege, asupra discuţiei interne în ce priveşte România. Cu siguranţă şi pe baza experienţei şi din ţara mea ştiu că este nevoie să lucrăm foarte mult asupra tematicilor acestea de luptă împotriva corupţiei, privind statul de drept.

Sunt bazele convieţuirii noastre în Europa. Cred că trebuie să facem cu toţii un efort în ţările noastre pentru a aborda aceste tematici într-un mod dialectic, fără a face din asta un element de luptă. Italia, din păcate, a trăit ani întregi de lupte asupra acestor chestiuni.

Gentiloni: „În statul de drept nu se pot face intermedieri”

Și dacă există o lecţie pe care noi putem să o tragem de aici este că în statul de drept nu se pot face intermedieri şi nu se poate pune pe aceasta un conflict interminabil în interiorul unei ţări.

Noi, din păcate, am trăit acest lucru şi de aceea noi aducem contribuţia noastră, respectând evident totala autonomie a acestei ţări”, a arătat Gentiloni.

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit, joi, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, Paolo Gentiloni.

Augustin Lazăr, despre o modificare a Codurilor penale: „Este nevoie de o analiză”

2 Comments

2 Comments

  1. Nae

    2018-04-21T08:00:25+03:00 at 8:00

    In romanika votantilor besede, nu ramine nici o posibilitate de a prinde un criminal, chiar si daca este prins in fapt ! Practic, puscariile trebuie inchise, militienii trimisi acasa, iar celor condamnati deja trebuie sa li se dea intre 20-70 de salarii compensatorii si trimisi acasa ! Sa vedem cind vor incepe sa atace criminalii ciurdele de pensionari … probabil nici in evul mediu nu a existat atita inapoiere si lipsa de justitie !

  2. nae

    2018-04-20T08:23:26+03:00 at 8:23

    CORECT ! Nu trebuie sa fii avocat ca sa intelegi ce dezastru se pregateste ! Codurile penale au fost modificate in favoare si avantajul direct al INFRACTORILOR. Denuntul, marturia mincionoasa sint scoase pentru ca multi hoti sa nu mai fie prinsi prin marturia complicilor in felul asta scapa criminalii care se pot razbuna pe complicii care il ”toarna” deci se organizeaza structuri mafiote oficiale si legale, iar marturia mincinoasa se scoate pentru ca Taricel a MINTIT si are dosarel. Pe linga cei doi cocosei vor mai scapa si gramezi de alti hoti. Practic romanika devine raiul infractorilor si iadul romanilor cinstiti … prin noile legi, toti romanii sint invitati si obligati la infractiuni …

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top