Connect with us

Politic

Jandarmeria, precizări de ultim moment. Arme albe descoperite la proteste

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, Georgian Enache, face precizări oficiale după incidentele de la protestul din Piața Universității și perchezițiile efectuate de jandarmi.

Aproximativ 15.000 de persoane protestează în centrul Capitalei sâmbătă seara, în special împotriva puterii politice și a modificării legilor justiției.

„Înspre jandarmi au fost aruncate obiecte periculoase. Asupra unui protestatar s-a găsit o bâtă acum cinci minute”, a declarat Enache, precizând că anterior, în urma filtrelor instituite la punctele de acces în Piață, s-au mai găsit un pistol de jucătie, o șurubelniță, un box și un cuțit de vânătoare.

Arme albe găsite de jandarmi la protestele din Piața Universității

„Persoanele au fost conduse la secția de poliție pentru verificări și pentru luarea măsurilor de rigoare”, a precizat reprezentantul Jandarmeriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București a declarat că se vor efectua în continuare percheziții în Piață.

„În continuare vom menține aceste filtre, în ciuda nemulțumirilor. Vrem ca oamenii să fie în siguranță. Vom lua toate măsurile pe care le considerăm necesare ca oamenii să ajungă sănătoși înapoi acasă. Toate persoanele se pot exprima pașnic în spațiul public”, a mai afirmat Enache.

Reprezentantul Jandarmeriei a refuzat să facă o estimare a numărului de persoane aflate în Piața Universității. Nici numărul jandarmilor nu a fost dezvăluit, din motive de siguranță.

Știri asemănătoare pe tema Proteste ianuarie 2018

VIOLENŢE între protestatari şi jandarmi. Protestatarii au demontat gardurile de protecţie

Proteste ianuarie 2018. Sunt deja incidente în Piața Universității din București, la protestul „România spune nu corupției. Toți pentru justiție”.

ACTUALIZARE, 19:26 – FRESH24 transmite în exclusivitate pentru Huff.ro din Piața Universității.

UPDATE 18.50 Cei prezenţi la protest au pancarte pe care scrie: “Nu acceptam teleormanizarea României”, “PSD ciuma rosie”, “Jos labele de pe justiţie”, “Revoluţia fiscală cea mai mare păcăleală”, “Ne am întors cu toţii în ţară”, “Sunteţi un partid de hoţi, corupţi şi mafioţi”, “Dragnea, păzea, vine Transilvania!”.

âSunt câteva grupuri compacte din Arad, Timişoara, Cluj, cu baner pe care scrie: “Teldrum, cartel mafiot”. Pe un altul scrie “Penalii, slugile lui Dragnea”.

De asemenea, manifestaţii asemănătoare au fost anunţate în acelaşi timp cu protestul din Bucureşti şi în străinătate, la Viena, Bruxelles, Toronto, Zurich, Paris, Roma sau Edingburgh.

Mii de protestatari sunt în Piaţa Universităţii
Protestul, organizat sub sloganul “Toate drumurile duc la Bucureşti. Revoluţia generaţiei noastre”, a început în jurul orei 18.00 în Piaţa Universităţii.

Atât în Piaţa Universităţii, cât şi pe traseu sunt efective mari de jandarmi, inclusiv jandarmii călare. Deocamdată circulaţia se desfăşoară normal, oamenii fiind pe trotuar şi fiind amplasate garduri de către Jandarmerie.

UPDATE 18.45 Protestatarii din Piaţa Universităţii au pătruns, în jurul orei 18,30, pe carosabil, blocând circulaţia în zonă, după ce au forţat gardurile de protecţie ale Jandarmeriei.

În Pasajul Universităţii au avut loc îmbrânceli între protestatarii care încercau să iasă din pasaj şi jandarmi.

Protestatarii strigă, printre altele, “Justiţie, nu corupţie” şi “Hoţii”.

Știri asemănătoare pe tema Proteste ianuarie 2018

Proteste ianuarie 2018: Peste 3.000 de oameni protestează la Cluj; la Timişoara protestatarii au dus “caracatița corupției”

Proteste ianuarie 2018: Protestatari din Sibiu, Timișoara sau Suceava au venit cu trenul la București

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top