Connect with us

Politic

România în Schengen. Ce spune Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi-a exprimat speranţa vineri ca, până la finalul mandatului acestei Comisii, România să devină membru al spaţiului Schengen.

„Noi, comisarii, suntem trataţi ca nişte prinţi aici, la Bucureşti, totul este perfect organizat, ceea ce este de bun augur pentru continuarea evenimentelor.

(…) Dacă aş putea să îmi exprim o dorinţă, ar fi ca în timpul mandatului acestei Comisii România să intre în spaţiul Schengen. Nu văd niciun motiv pentru care anumite guverne refuză cu încăpăţânare acest lucru. Ţinem legătura cu cei mai recalcitranţi şi încercăm să îi convingem să spună ‘da’ pentru aderarea României la Schengen.

(…) Aş vrea să îmi închei mandatul făcând din România un membru al spaţiului Schengen şi să se pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat vineri preşedintele CE, la finalul discuţiilor avute la Palatul Victoria cu premierul Viorica Dăncilă.

El a amintit că s-a angajat în 2014 în faţa Parlamentului European să pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi că rămâne fidel acestei promisiuni, „cu condiţia să se facă toate eforturile la nivelul României şi la nivel european pentru ca lucrurile să se deruleze în bune condiţii”.

Întrebat dacă are un dialog cu premierul olandez pe tema unei eventuale aderări a României la Schengen, preşedintele Comisiei Europene a spus: „Sunt în dialog permanent”. „Ştie ce cred şi ştie că mă aştept ca el să facă progrese în Olanda, dar şi în alte părţi în privinţa acestei chestiuni”, a spus Juncker.

Citește și: Jean Claude Juncker, primit la Palatul Cotroceni de către Klaus Iohannis

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top