Connect with us
Președintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul și BNR ar trebui să se înțeleagă cu privire la un calendar privind aderarea la moneda euro.

Politic

Klaus Iohannis, anunț important despre trecerea României la moneda euro!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, într-un interviu pentru caleaeuropeana.ro, că ar fi bine ca Guvernul și BNR să se înțeleagă pentru a lucra la un calendar pentru aderarea la zona euro.

„Este bine să evaluăm foarte profund impactul asupra politicii fiscale dacă stabilim un astfel de calendar. Trebuie să evaluăm dacă aderarea la zona euro trebuie să se producă pentru a avea ceea ce se numeşte o ancoră sau dacă vrem să aşteptăm până se stabilizează foarte bine economia României şi să aderăm atunci. Foarte multe puncte de vedere trebuie armonizate. Cert este că ar fi bine să se înţeleagă Guvernul cu Banca Naţională ca să înceapă să lucreze pe un calendar. Decizia nu va duce imediat la o aderare la zona euro. Tehnic, e nevoie de mai mulţi ani de pregătire şi cu cât mai repede ne stabilim obiectivele de etapă, cu atât mai bine”, a subliniat preşedintele.

„Din punct de vedere tehnic, România îndeplineşte de ceva vreme criteriile de la Maastricht şi în acest fel noi am putea să începem construcţia unui calendar de aderare, însă lucrurile nu sunt foarte clare între factorii care trebuie să stabilească acest calendar şi care trebuie să îl ducă mai departe, în speţă Guvernul şi Banca Naţională a României. Probabil va dura un pic până ce acest nou guvern îşi înţelege bine rolul în arhitectura statului şi începe să evalueze aceste lucruri”, a adăugat Klaus Iohannis.

Citește și: Veste mare pentru români, referitor la ALOCAȚIE! Klaus Iohannis a promulgat LEGEA!

2 Comments

2 Comments

  1. Victor Goliac

    2017-05-29T21:06:28+03:00 at 21:06

    Dle Presedinte,
    Aveti idei bune dar se pare ca sunt altii care ‘dicteaza’ !

  2. LUMI

    2017-05-08T22:29:09+03:00 at 22:29

    Sa se duca undeva euro. Uite ce se intampla in Grecia,Italia,Germania… ce dracu are ? Dupa ce ca suntem amarati ca via de noi vrea sa trecem la euro ca moneda nationala? Neamt avem ca presedinte, euro ca moneda nationala si idioti in parlament cu gramada. Imi este scarba. Unde esti Tu Ceausescu-le sa vezi ce s-a ales de tarisioara noastra ???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top