Connect with us
Klaus Iohannis îi dă replica lui Liviu Dragnea: "Și-a luat o pălărie mult prea mare"

Politic

Klaus Iohannis îi dă replica lui Liviu Dragnea: „Și-a luat o pălărie mult prea mare”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că liderul social-democraţilor Liviu Dragnea a trecut la atacuri deoarece i s-au terminat argumentele politice, şeful statului arătând că aceasta este o abordare inadecvată.

„Nu sunt implicat şi apucături dictatoriale nu am avut niciodată şi nici nu îmi propun. E îngrijorător. Omul şi-a luat o pălărie mult prea mare, nu face faţă, i s-au terminat argumentele politice. O abordare inadecvată”, a afirmat Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles unde participă la Summitul NATO.

Liviu Dragnea a declarat miercuri seara, la Antena 3, că Iohannis a revocat-o pe Kovesi pentru că s-a temut de suspendare.

„Eu cred că ăsta a fost motivul principal pentru care semnat decretul de revocare (teama de suspendare – n.r.). Cât a stat, 31 sau 32 de zile, din câte înţelesesem, nu avea de gând să semneze decretul de revocare.

Nu avea niciun fel de rezervă în a dispreţui o decizie a CCR şi Constituţia, în general, ci doar teama suspendării pentru că nu are decât un singur obiectiv, şi anume un al doilea mandat, pentru a căuta o perioadă protecţie, pentru a avea în continuare imunitate, să nu răspundă pentru nişte fapte pentru care până la urmă trebuie să răspundă”, a susţinut Liviu Dragnea la Antena 3.

Liderul suprem al PSD a mai spus, în legătură cu posibila suspendare a președintelui, și că „la ora asta nu știu ce să se întâmple ca acest demers să se oprească în toamnă.”

Dragnea: Iohannis a contribuit la condamnarea mea

Întrebat dacă el crede că Iohannis a contribuit la condamnarea sa, acesta a spus: „Da. Asta este părerea mea”.

Acesta a povestit că un ofiţer al serviciilor secrete i-a spus că a participat la o întâlnire cu şefii unor instituţii, iar aceştia vorbeau că au „rezolvat un judecător” din dosarul său privind angajările fictive şi vor lucra în continuare pentru a-i face să-l condamne.

„Este un ofiţer, nu îi dau numele pentru că sunt un om de caracter, care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii şi care au zis „Domnule, deocamdată am rezolvat doar un judecător, dar lucrăm în continuare”.

Eu nu îi dau numele, este militar, dacă ţine la onoarea militară şi nu are mize mici şi nu vrea să stea cu piatra asta pe inimă toată viaţa, poate ar fi bine să iasă să spună lucrurile astea, pentru că mâine ar putea să i se întâmple lui aşa ceva”, a mai spus ldierul social-democraţilor.

Citește și: Summitul NATO: Întâlnire Klaus Iohannis- Donald Trump

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top