Connect with us

Politic

Klaus Iohannis: „Memoria martirilor din 1989, întinată de infractori în frunte cu Dragnea”

Președintele Klaus Iohannis a lansat luni un nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea, președinte PSD. La 29 de ani de la începerea Revoluției Române din 1989, Președintele Statului a amintit de Revoluție și a spus că memoria martirilor este întinată de „infractori în frunte cu Liviu Dragnea”, prin intenția de a se da o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea.

„În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar.

Citește și: Dan Barna: „Dragnea va arunca România către o Revoluție”

Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a președinelui Iohannis.

Klaus Iohannis i-a solicitat Vioricăi Dăncilă agenda fiecărei Ședințe de Guvern

Luni dimineață, președintele României i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să îi trimită în avans agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern. Astfel, Președintele vrea să vadă dacă și când va fi adoptată o eventuală ordonanță de urgență privinf amnistia și grațierea.

„În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituţie, vă solicit să îmi transmiteţi agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului. Învederez că obligaţia comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea şi prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum şi a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009″, arată şeful statului în scrisoare.

Klaus Iohannis subliniază că, potrivit dispoziţiilor menţionate, agenda de lucru a şedinţei Guvernului se comunică autorităţilor publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum şi documentele însoţitoare respective, cu cel puţin 24 de ore înainte de ziua şedinţei Guvernului.

foto: hepta.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. Nelutu

    2018-12-17T14:15:19+02:00 at 14:15

    Memoria eroilor revolutiei este intinata de nemernici si ticalosi ca Johanis si sustinatorii sai!Romanii sa se inspire de la francezi si sa se mobilizeze pentru a-l demite pe sasul asta imputit,dusman al Romaniei si al poporului roman!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top