Connect with us
Klaus Iohanis se alătură protestului pentru autostăzi – #ȘîEu

Politic

Klaus Iohannis, noi atacuri la adresa actualei coaliții de guvernare

Președintele Klaus Iohannis a lansat, luni seara, noi atacuri la adresa actualei coaliții de guvernare, afirmând că în prezent ”unii politicienii, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, învinuiesc magistrați și diabolizează UE”.

”Antidotul răului nu poate fi decât o acțiune de salvare a viitorului prin recunoașterea capcanelor ideologice și printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor și a susținătorilor lor. În ultimele șapte decenii lumea s-a schimbat. Și totuși instrumentele politicului au rămas aceleași. Să nu uităm că în numele unui așa-zis ideal suprem schimbând legi și capturând instituții una câte una s-a consolidat regimul nazist.

Percepția că politicienii care reprezintă oamenii și interesele lor au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice dușmani, să dea vina pentru eșecurile lor pe diferite categorii de cetățeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistrați, blamează multinaționalele viclene, cum zic ei, și diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă și trufașă”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că după cei arătați acum cu degetul, ar urma alții, apoi alții, ”și tot așa până când indistincția și căutarea continuă a vinovaților s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului”.

Iohannis a făcut aceste afirmații în cadrul ceremoniei de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului, care a avut loc luni seara, la Palatul Cotroceni.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top