Connect with us
Klaus Iohannis o critică pe Viorica Dăncilă pentru vizita în Israel: "Nu a plecat cu un mandat acolo"

Politic

Klaus Iohannis o critică pe Viorica Dăncilă pentru vizita în Israel: „Nu a plecat cu un mandat acolo”

Președintele Klaus Iohannis a criticat vizita premierului Viorica Vasilica Dăncilă în Israel și a spus că aceasta s-a dus acolo fără niciun fel de mandat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că îl îngrijorează „secretomania” vizitei premierului Viorica Dăncilă în Israel şi a subliniat că prim-ministrul nu vorbeşte în această deplasare pentru România, ci pentru Guvern.

„Această vizită pe care o face premierul şi se pare şi preşedintele Camerei Deputaţilor în Israel are câteva ciudăţenii – nu au venit la discuţii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo.

A vorbit, deci, doar în numele şi pentru Guvern şi nu pentru România. Însă nu acest lucru m-a îngrijorat cel mai mult, ci secretomania în care s-a organizat această plecare.

Nu am mai pomenit ca un premier al României să plece într-o vizită externă, să anunţe seara târziu înainte de plecare acest lucru, fără să anunţe agenda, fără să se ştie de fapt ce caută acolo. Aşa în vizită turistică poate să plece oricine oricând, dar dacă pleacă persoana care conduce Guvernul ar trebui să se ştie mai multe”, a spus Iohannis, după ce a vizitat Aerostar SA – Grup Industrial Aeronautic Bacău.

El a vorbit şi despre vizita preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în Israel

„În ceea ce priveşte vizita preşedintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat că a plecat acolo, doar după ce a ajuns acolo. Nu ştiu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine ştie ce înţelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că, la revenirea în ţară, premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Camerei vor explica ce au făcut acolo.

„Sper ca după revenire să aibă bunul simţ şi să explice românilor ce au făcut acolo”, a adăugat el.

Întrebat cum va gestiona probleme cu Guvernul în cazul politicii externe, el a răspuns: „O să găsesc o soluţie”.

Preşedintele a mai susţinut că Liviu Dragnea s-a consultat „în faţa oglinzii”, întrebat dacă este de părere că a existat o consultare cu privire la mutarea Ambasadei României din Israel, în contextul în care Guvernul a precizat, într-un comunicat, că la întâlnirea premierului Dăncilă cu preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, la care au participat şi ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi Dragnea, „preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre accelerarea consultărilor interne cu privire la relocarea Ambasadei României la Ierusalim”.

„Îmi imaginez că domnul Dragnea a vorbit în faţa oglinzii şi s-a consultat”, a spus Iohannis.

1 Comment

1 Comment

  1. Fane

    2018-04-27T16:15:25+03:00 at 16:15

    … si ce conteaza, e besedista, iar besedistii nu dau socoteala decit structurilor interne de sobolani ! A plecat, a venit, a zburat gratis, a mincat la protocol, ce conteaza legi, constitutie, responsabilitate, a negociat unde se vor stramuta primii perciunati pentru a repopula tiliormanul . Perciunatii si-au facut un rau discutind cu o structura atit de prost reprezentativa in romania . Mai asteptau putin si iesea totul frumos .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top