Connect with us
Klaus Iohannis se întâlnește marți, la Cotroceni, cu Teodor Meleșcanu

Politic

Klaus Iohannis se întâlnește marți, la Cotroceni, cu Teodor Meleșcanu şi cu Viorica Dăncilă

Întâlnirea solicitată de preşedintele Klaus Iohannis cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, va avea loc marţi la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, întâlnirea va avea loc la ora 11,00.

Update: Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o marţi la Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă pentru consultări pe tema politicii externe, inclusiv a relocării ambasadei României în Israel, şeful statului precizând că Dăncilă poate fi însoţită de miniştrii de resort.

Iniţiativa şefului statului vine în contextul în care, în urma unei invitaţii pe aceeaşi temă adresată ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, prim-ministrul a precizat că nu i s-a cerut acceptul pentru o astfel de discuţie.

Premierul Viorica Dăncilă a răspuns invitaţiei la consultări adresate de şeful statului, confirmând participarea la întâlnirea programată marţi, la ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Dragnea și Dăncilă pun tunurile pe Klaus Iohannis: “Astfel de expresii şi ameninţări le-am văzut prin filme”
Stire initiala

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, la Blaj, că îl va invita pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a îi explica poziţia adoptată de reprezentanţii României la discuţia de la nivelul Serviciului European de Acţiune Externă al UE privind mutarea reprezentanţelor diplomatice în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Este deja a doua oară când încearcă să facă politică externă după ureche, aşa cum a făcut şi salarizarea după ureche. Fac multe lucruri după ureche şi iese prost, fiindcă prin blocarea unei declaraţii România este readusă în marginea UE alături de ţări pentru care am tot respectul, dar care sunt de esenţă eurosceptică.

Vreau să le reamintesc acestor pesedişti că românii sunt europeni, sunt pro-europeni, iar aceste măsuri din ce în ce mai frecvente care vin pe linia PSD riscă să ne scoată din Europa. Aşa ceva nu se poate.

Nu este adminisibil ca PSD cu o guvernare după ureche să ia din ce în ce mai des anumite decizii care să ne aducă în marginea Europei“, a declarat Klaus Iohannis care a subliniat că nu a fost consultat cu privire la declaraţia UE privind mutarea ambasadelor în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, blocată de România, alături de Cehia şi Ungaria.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe al României, transmis, sâmbătă, se specifică că România s-a opus iniţiativei Uniunii Europene care critica relocarea ambasadei SUA la Ierusalim întrucât ”s-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru”.

Oficialii MAE au menţionat că ”poziţii similare au fost adoptate şi de alte state membre UE, Ungaria şi Cehia”. „În urma procesului de analiză desfăşurat la nivelul SEAE, s-a convenit transmiterea unei declaraţii în numele Înaltului Reprezentant Federica Mogherini”, a mai precizat MAE.

Citește și: Ce spune Liviu Dragnea despre suspendarea președintelui Iohannis: “Voi face tot ce îmi stă în putință ca România…

Citește și: Liviu Dragnea a explicat într-un document oficial detaliile vizitei oficiale efectuate în Israel cu Viorica Dăncilă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top