Connect with us
Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu se vor întâlni la Palatul Cotroceni, la ora 15:00. Se va discuta problema bugetului.

Politic

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Grindeanu: „Am solicitat și primit informații despre buget”

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Sorin Grindeanu la Palatul Cotroceni, la ora 15:00. Iohannis a vrut să știe cum vor fi aplicate promisiunile electorale.

După terminarea discuției, președinte a vorbit atât despre întâlnirea cu premierul, însă a făcut și un anunț important. Klaus Iohannis a spus că va promulga Legea care elimină CASS şi impozitul de 16% pentru pensii.

Update, ora 16:09: Klaus Iohannis a oferit declarații după întâlnirea cu Sorin Grindeanu.

„Avem promisiuni că aceste lucruri vor fi realizate. Se lucrează pe buget și bineînțeles că discuțiile au fost de natură de a vedea intențiile. Datele cu care a venit premierul și ministrul Finanțelor sunt date pe care le-am avut și noi. Important e să avem un buget care ține cont de toate acestea.

Am discutat pe scurt lipsa acelor bani. S-a vehiculat sintagma de „gura la buget”. Este vorba de o sumă care nu s-a încasat la buget. Cert este că nu a plecat nimeni cu banii acasă. Este important să se lucreze serios pe bugetul 2017.

Cred că ar fi foarte bine ca cei care se pricep la aceste chestiuni să facă o analiză serioasă și să nu se ducă discuția la nivel de contre politice.

Președintele are foarte puține atribuții pe domeniul economie. Am discutat cu Dacian Cioloș fără să fi cerut eu detalii.

Nu va fi deloc ușor de construit un buget pe măsurile care au fost deja aprobate.

Problema Guvernului este să vină cu un buget sustenabil. Cred că este bine că am avut această întâlnire pentru a vedea cum se percepe.”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a evitat întrebările cu privire la scandalul înregistrărilor potrivit cărora Traian Băsescu s-a întâlnit cu Kovesi și Coldea a discuta despre dosarul lui Dan Viculescu:

„A văzut sau a auzit cineva aceste înregistrări? Dacă are aceste înregistrări să le pună la dispoziția procurorilor.”

Șeful statului a spus, de asemenea, că va promulga Legea prin care se elimină plata CASS pentru toate pensiile, precum şi a impozitului pe venit de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei.

”După analiza pe care am făcut-o şi după discuţia pe care am avut-o astăzi, am decis să promulg această lege în următoarele zile”, a afirmat Klaus Iohannis.

Update, ora 15:00: În aceste momente Sorin Grindeanu discută cu Klaus Iohannis.

Știre inițială: Președintele a fost cel care a lansat invitația, prin intermediul purtătorului său de cuvânt.

”Iohannis cere Guvernului să explice modul în care va gestiona efectulul măsurilor adoptate săptămâna trecută.

Președintele a avut o discuție telefonică cu domnul Grindeanu, motiv pentru care l-a invitat la Cotroceni, miercuri după-amiază. Președintele vrea să afle direct de la premier care sunt planurile în legătură cu bugetul pe 2017. Există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestei măsuri.

A mai existat un subiect de discuție, în contextul valului de vreme rea. Președintele a cerut și a primit informații despre modul în care au acționat autoritățile.”, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi.

Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu vor discuta pe tema bugetului.

La discuţie a fost anunțat că va participa şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, întâlnirea este necesară pentru că există „foarte multe îngrijorări” cu privire la sustenabilitatea măsurilor anunţate de Guvern şi a efectelor acestora asupra economiei.

Citește și: Sorin Grindeanu, întâlnire cu miniștri pentru a discuta problemele din ministere

Cel mai probabil în urma acestei întâlniri vor exista și declarații cu privire la acest dialog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top