Connect with us
Liviu Dragnea demisionează din PSD? Dragnea: PSD trebuie să își aleagă un candidat. O propun pe Firea

Politic

Liviu Dragnea a dat în judecată Înalta Curte de Casație și Justiție

Președintele PSD Liviu Dragnea a reclamat pe data de 5 octombrie 2018 la Curtea de Apel București Înalta Curte de Casație și Justiție, dar și colegiul de conducere al Înaltei Curți. Este vorba de compunerea completurilor de 5 judecători.

Potrivit portalului instanței, Liviu Dragnea a deschis, pe 5 octombrie, proces împotriva Înaltei Curți și a Colegiului de Conducere al Înaltei Curți și cere anularea Hotărârii de Colegiu nr. 89/4 septembrie 2018.

Citește și: Liviu Dragnea, decizie neașteptată după Referendum! A renunțat la Camera Deputaților în favoarea lui Florin Iordache

Liderul PSD consideră că legea ar trebui aplicată imediat și nu ar trebui să se mai aștepte, motiv pentru care a fost deschis acest proces.

Luni, Liviu Dragnea era așteptat la Instanța Supremă, unde urma să aibă loc primul termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Cu puțin timp înaintea ședinței, s-a anunțat că Liviu Dragnea a cerut o amânare deoarece nu a avut timp să angajeze avocat. Procesul a fost amânat pentru data de 5 noiembrie 2018.

Procesul a fost repartizat unui complet format din cinci judecători, condus de Iulian Dragomir.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Alte condamnări în dosar:

– Floarea Alesu, fost director general al DGASPC Teleorman – 3 ani, 7 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare;

– Rodica Miloş, fost director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere cu un termen de încercare de 5 de ani;

– Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al DGASPC Teleorman – 3 ani închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de 5 ani pentru abuz în serviciu;

– Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, pentru abuz în serviciu – 3 ani cu suspendare sub supraveghere cu un termen de încercare de 5 ani;

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top