Connect with us

Politic

Liviu Dragnea, audiat la Curtea Supremă. Zeci de jandarmi au fost mobilizați

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat miercuri dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta urmează a fi audiat în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dragnea a fost aşteptat de câţiva protestatari, care scandau, pe trotuarul de vizavi de Instanţa supremă, lozinci împotriva lui şi a partidelor din coaliţia de guvernare.

La intrarea în curtea instanţei s-a produs o busculadă, iar jurnaliştii s-au plâns că au fost împiedicaţi de jandarmi să ajungă la liderul PSD pentru a-i lua o declaraţie.

Liviu Dragnea nu a dorit să răspundă întrebărilor puse de jurnalişti.

TE POATE INTERESA ȘI: Eugen Tomac, despre Liviu Dragnea: „Încearcă să arunce cât mai multe povești pentru a acoperi o parte dintre acuzațiile care i se aduc”

Eugen Tomac, Preşedintele executiv al PMP, a declarat miercuri că Liviu Dragnea, încearcă să arunce cât mai mai multe ”poveşti” în spaţiul public pentru a acoperi o parte dintre acuzaţiile care i se aduc, după ce în ultimele zile a făcut mai multe dezvăluiri și a promis și altele.

„Domnul Dragnea încearcă la ora actuală să arunce cât mai multe poveşti în spaţiul public pentru a-şi acoperi parte din acuzaţiile care i se aduc. Cred că pot fi adevărate (n.r. – aceste dezvăluiri).

Dar atât timp cât şi Dragnea şi Ponta se acuză reciproc urându-se, evident, la ora actuală, sunt declaraţii pe care le spun poate cu jumătate de măsură. Fiecare spune de fapt ce îi convine la ora actuală unul despre celălalt.

Deci sunt afirmaţii care te şochează pur şi simplu pentru că ne dăm seama că dincolo de ierarhia instituţională şi de responsabilitatea politică sunt şi lucruri care, cel mai probabil, se şi întâmplă”, a spus Tomac, la Palatul Parlamentului, întrebat despre dezvăluirile făcute de Liviu Dragnea.

Tomac, despre perioada în care era consilier prezidențial

Tomac a adăugat că atunci când a fost consilier prezidenţial atribuţiile sale erau foarte bine delimitate şi nu a avut discuţii cu Traian Băsescu legate de negocieri privind numirea procurorilor şefi.

Întrebat dacă ştia că Băsescu ar fi negociat cu Ponta numirea procurorilor şefi, inclusiv prin intermediari, acesta a precizat:

„Recunosc că eram consilier la Administraţia Prezidenţială, dar la Palatul Cotroceni responsabilităţile erau foarte bine delimitate de preşedinte.

Deci, atât timp cât mă ocupam de chestiuni ce ţin de afaceri europene şi relaţia cu Republica Moldova astea erau discuţiile pe care le aveam cu preşedintele Traian Băsescu, inclusiv chestiuni legate de Diaspora.

Niciodată nu a intervenit un alt coleg peste alt coleg pe chestiuni ce ţin de departamentul pe care îl coordonează. Nu aş putea să fac speculaţii, pentru că exact asta se întâmpla din punct de vedere instituţional”.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea, despre declarațiile de marți: „Aseară a fost doar un episod, aveți răbdare”

Liviu Dragnea, despre garanțiile de securitate pentru România. Aparteneța la NATO și parteneriatul cu Statele Unite, principalele invocate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top