Connect with us

Politic

Liviu Dragnea îi cere lui Tudorel Toader o soluție urgentă pentru amnistie și grațiere

La aproape doi ani de la controversata OUG 13 din cauza căreia sute de mii de oameni au ieșit în stradă, președintele partidului PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut ministrului de Justiție să prezinte cât mai repede un proiect privind grațierea și amnistia.

Potrivit informațiilor, cel care s-a opus până acum proiectului a fost chiar ministrul demisionar Paul Stănescu, potrivit Digi24.ro. Liderul PSD și-ad dori ca această situație să fie rezolvată până la finalul anului.

În urmă cu o zi, Liviu Dragnea declara, însă, altceva.

„Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo OUG de amnistie, nici cu doamna ministru Dăncilă, sunt convins că nu se va adopta niciun fel OUG de amnistie pe 1 decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat luni Liviu Dragnea, președintele PSD.

Întrebat dacă dacă acest lucru se va întâmpla după 1 decembrie, Liviu Dragnea a răspuns, doar în urmă cu o zi: „Nu știu domnișoară. Nu cred ca se va…. Eu nu sunt în guvern. Nu s-a discutat așa ceva.”

Toader întrebat dacă va da o OUG privind amnistia şi graţierea: Voi răspunde la momentul potrivit

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, pe 6 noiembrie, întrebat dacă va da o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, că va răspunde la momentul potrivit.

Citește și: Ce spune Tudorel Toader despre amnistie și grațiere
Întrebat despre faptul că social-democraţi îi reproşează că nu a dat o astfel de ordonanţă, Tudorel Toader a răspuns: „Da, şi?”.

„Vă daţi seama ce mare informaţie vă dau eu acum dacă voi spune da sau dacă voi spune nu. Nu cred că vă puteţi văita de faptul că eu nu am avut reacţii şi poziţii publice, dar toate la vremea lor. Niciodată nu v-am spus că la primăvară nu ştiu ce am să fac, toate la timpul lor. (…) Vă voi răspunde la momentul potrivit”, a explicat Toader.

Întrebat dacă Liviu Dragnea, PSD sau Viorica Dăncilă i-au cerut vreodată o OUG pe amnistie şi graţiere, ministrul a spus: „Nu personalizaţi. (…) Vă voi răspunde la momentul potrivit”.

Ministrul Justiţiei a avut, marţi, o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. La final, el a precizat că principala temă a discuţiilor a fost sesizarea la Curtea Constituţională privind conflictul juridic de natură constituţională pe tema completelor de judecată.

foto: hepta.ro.

2 Comments

2 Comments

  1. Niculescu Victor

    2018-11-29T17:40:07+02:00 at 17:40

    Strategii de prigonire a romanilor si depopularea tarii aplicate sustinut de catre partidul rosu aflat la guvernare. Eliberarea puscariasilor metoda cea mai sigura de demoralizare a maselor, curand nu va mai fi colt de pamant in Romania unde oamnenii cinstiti sa se poata ascunde. Ce urmeaza in continuare? Iesirea din UE, ocupatia rusa si popularea cu rusi a teritoriului?

  2. Marcel popa

    2018-11-29T17:35:58+02:00 at 17:35

    Eliberarea hotilor si infractorilor pe strazi de sarbatori e cadoul de Craciun al psd pentru romani. Poporul cinstit batut si buzunarit pe strazi cu casele sparte si bunurile furate, asta e viziunea psd pentru viitorul Romaniei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top