Connect with us
Gabriela Firea, prima reacție după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare

Politic

Liviu Dragnea îi dă replica Gabrielei Firea. Ce se va decide în CEx al PSD

Liderul PSD Liviu Dragnea a răspuns atacurilor din ultima perioadă lansate de Gabriela Firea și a dat de înțeles că Primarul Capitalei ar putea fi exclus din PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că a aflat în ultima săptămână de la televizor despre situaţia tensionată pe care o reclamă Gabriela Firea şi a spus că nu este permis ca un membru de partid să „se se aşeze la coada celor care atacă Guvernul”.

Dragnea a precizat că va urma o discuţie serioasă în partid, menţionând însă că, din partea sa, Gabriela Firea nu ar risca excluderea.

„Eu am aflat-o (situaţia tensionată susţinută de Gabriela Firea – n.r) la televizor în săptămâna asta, ca şi dumneavoastră”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

El a respins acuzaţiile Gabrielei Firea potrivit cărora ar fi spionat-o.

„Sigur, nu vreau să fiu decât serios, dar eu nu pot spionez pe nimeni, pentru că nu am cum să spionez, nu am serviciu de spionaj, nu am serviciu de informaţii, nu am nici eu, nici partidul, nici altcineva”, a mai spus Dragnea.

El a catalogat acuzaţiile că ar spiona cu ajutorul unor oameni din Ministerul Afacerilor Interne drept nişte „prostii”.

„Nici vorbă, astea sunt prostii. Credeţi că MAI sau structurile MAI unde lucrează oameni serioşi să spioneze pe cineva, persoană publică, să încalce legea?

Eu încerc să nu răspund la atacuri personale, aşa cum nu am făcut-o săptămâna aceasta, dar în acelaşi timp nu pot să nu iau apărarea colegilor de partid, a miniştrilor, a Guvernului în ansamblu.

Nu pot să fiu de acord cu acuzaţiile la adresa Guvernului nostru”, a mai spus Dragnea.

El a respins acuzaţiile primarului Capitalei că Guvernul a blocat proiectele Bucureştiului.

„De-a lungul lunilor au fost discuţii cu membrii Cabinetului, doamna prim-ministru a vorbit cu primăria Capitalei, au fost comisii mixte pe proiectele convenite, care lucrează şi astăzi”, a mai spus Dragnea, dând exemplul ELCEN.

Ce spune Liviu Dragnea despre scandalul cu Centura Capitalei

„În ceea ce priveşte Centura Capitalei au fost nenumărate întâlniri între Guvern şi Primăria Capitalei, am văzut şi răspunsul de la Ministerul Transporturilor.

Am vorbit cu ministrul săptămâna asta şi mi-a spus că se munceşte pentru a găsi nişte răspunsuri la întrebări constituţionale. Adică să vedem dacă o autoritate locală poate să deţină o proprietate aflată pe teritoriul altei localităţi.

Se caută soluţii pentru fondurile europene, să vedem dacă le mai putem menţine odată cu transferul”, a explicat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că nu este de acord cu faptul ca un membru al partidului atacă Guvernul.

„Dacă toate nerealizările de la Primăria Capitalei sunt din cauza mea, e în regulă, o duc şi pe asta, dar nu sunt de acord şi nu este permis ca un membru, indiferent de funcţia pe care o deţine în partid să se aşeze la coada celor care atacă Guvernul.

Nu este acceptabil aşa ceva (…) Aceste lucruri puteau fi discutat în partid, în interiorul şedinţelor. Urmează o discuţie serioasă despre asta, în partid despre aceste lucruri’, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Gabriela Firea riscă excluderea din partid, Dragnea a răspuns: „Din partea mea nu.(…) Din partea CEx, nu am de unde să ştiu”.

Firea îi dă replica lui Dragnea

„În primul rând, domnul Dragnea mi-a dat în totalitate dreptate în această seară, şi direct şi indirect mi-a dat dreptate. Eu nu am afirmat niciodată că PSD şi ALDE nu mai trebuie să fie la guvernare.

Mai mult, după CEx am spus că trebuie să respectăm programul de guvernare, dar sunt probleme în managementul partidului. (…) În totalitate domnul Dragnea îmi dă dreptate cu ce am afirmat în această săptămână.

Doreşte în continuare o conducere unică, doreşte în continuare să se sfătuiască cu foarte puţine persoane şi a menţine acest stil autoritarist de conducere, deci nu văd nicio ameliorare, nicio îmbunătăţire”, a afirmat Firea la Antena 3.

Ea a spus că Liviu Dragnea i-a dat dreptate şi cu privire la proiectele Capitalei.

„Sunt primar general de doi ani, domnia sa a validat programul de guvernare locală pe Bucureşti (…) şi atunci spunea de ce aceste lucruri nu s-au rezolvat mai înainte.

Acum îmi dă dreptate că mi-a pus piedici că vine şi afirmă, cu privirea uşor ruşinată, că ar fi nişte discuţii, nişte grupuri de lucru care se fac că lucrează, că lucrează acum”, a susţinut Firea.

Ea a adăugat că a simţit „o uşoară ameninţare” în declaraţiile lui Liviu Dragnea la adresa sa.

„Am simţit o uşoară ameninţare din partea domnului Dragnea, dar sunt obişnuită cu metodele domniei sale. A făcut o afirmaţie că am făcut o echipă timp de doi ani de zile.

Am fost loială atât lui ca preşedinte, cât şi echipei, dar sunt mai devotată românilor. (…) Domnul Dragnea a spus în această seară: eu nu vreau să fie exclusă doamna Firea, dar totul se va decide în CEx. Ar vrea să mă mazilească, dar cu mâna altora”, a mai spus aceasta.

Citește și: Ce spune Florin Salam despre nunta lui Valentin Dragnea: „M-am simțit…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top