Connect with us
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că audierea din Parlament legată de Raportul GRECO a fost reprogramată pentru 9 mai

Politic

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că audierea din Parlament legată de Raportul GRECO a fost reprogramată pentru 9 mai

Tudorel Toader, Ministrul Justiției, a făcut anunțul potrivit căruia a fost reprogramată audierea sa în Parlament referitoare la Raportului GRECO. Trebuia să aibă loc joi, însă a fost programată pentru data de 9 mai.

Tudorel Toader a anunțat că audierea din Parlament a fost reprogramată

„În cursul zilei de ieri, la orele 17,10, am fost anunţat telefonic de reprogramarea audierii referitoare la Raportul GRECO! Pe aceeaşi temă, am confirmat participarea la audierea din data de 09.05.2018, la orele 10,00!”, a scris ministrul Toader, joi, pe Facebook.

Miercuri, ministrul Justiţiei preciza pentru AGERPRES că, până la momentul când a postat anunţul pentru confirmarea participării la dezbaterea de joi, nu primise o adresă de replanificare a invitaţiei.

Viceliderul grupului PNL, Eugen Pîrvulescu, arăta miercuri după-amiază că amânarea audierii a fost propusă de liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae. Acesta a motivat că joi, 3 mai, ministrul Tudorel Toader participă la şedinţa de guvern.

Pe 11 aprilie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, declara că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea ‘Ora Guvernului’ la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

CITEȘTE ȘI: Tudorel Toader, despre cazul Alina Bica: „Ministerul Justiţiei nu permite unui inculpat să părăsească ţara; este treaba instanţelor”

CITEȘTE ȘI: Tudorel Toader: „Trebuie verificată legalitatea protocalelor dintre SRI și DNA”

GRECO se declara profund îngrijorat de anumite aspecte ale Legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor, ale Legii privind organizarea sistemului judiciar şi ale Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii adoptate recent de Parlamentul României, precum şi de proiectele de amendamente la legislaţia penală.

Așadar, Ministrul Justiției va merge la audieri pe 9 mai. Pe contul său de Facebook a specificat și ora. Se pare că acum audierea va avea loc la ora 10:00.

Amânarea audierii a fost o propunere venită din partea lui Șerban Nicolae, liderul PSD din Senat. Motivul a fost acela că joi, pe data de 3 mai, Tudorel Toader, Ministrul Justiției, va participa la ședința de guvern.

Anunțul a fost făcut de Tudorel Toader, Ministul Justiției.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top