Connect with us
Niculae Bădălau: "Klaus Iohannis este român, să respecte legea"

Politic

Niculae Bădălau: „Klaus Iohannis este român, să respecte legea”

Niculae Bădălău consideră că este necesar ca Ministerul Justiției să notifice instituția condusă de Klaus Iohannis pentru respectarea deciziei date de CCR. Decizie care a tranșat conflictul dintre președinte și ministrul justiției.

Senatorul PSD consideră că acesta următorul pentru ca președintele să respecte decizia CCR.

”Cred că următorul pas e o notificare din partea Ministerului Justiției ca să pună în aplicare acea hotărâre, dacă nu e penală”, a subliniat Niculae Bădălău.

Bădălău a mai precizat că Iohannis trebuie să respecte legea

”Domnul președinte este român și reprezintă o instituție care trebuie să respecte legea. În cazul în care nu este pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acel reprezentant al institutuției. Domnul președinte nu este rege, nu este Carol”, a mai spus Niculae Bădălău.

În acest se vorbește și despre o posibilă suspendare a președintelui. Înclusiv Niculae Bădălău a spus că este luată în calcul o asemenea variantă.

”Sigur că da (…) din momentul în care hotărârea a fost în Monitorul Oficial, ea produce efecte juridice”. 

Citește și Lia Olguța Vasilescu: Klaus Iohannis va fi suspendat dacă nu aplică decizia CCR

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis este tot mai des dezbătută de PSD și rivalii politici ai președintelui României, întrucât acesta nu a luat încă o decizie în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi.

Suspendarea președintelui Klaus Iohannis.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, marți seară, că dacă președintele Klaus Iohannis nu va aplica decizia CCR, riscă suspendarea.

„Așteptăm să mai cugete domnul președinte Iohannis, vedem că mai greu cugetă dumnealui. Să prezinte o decizie, sigur într-un termen rezonabil.

Așteptăm să se pronunțe într-un timp rezonabil, dacă nu o va face, abia în acel moment vom lua o decizie.

Președintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituției, deci este motiv clar de suspendare. Dar nu este luată, până acum, niciun fel de decizie în cadrul coaliției de guvernare”, a declarat Vasilescu, la TVR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top