Connect with us
Nicușor Dan îi cere premierului Sorin Grindeanu să abroge ordonanța de urgență. Președintele USR spune că premierul trăiește într-o altă lume

Politic

Nicușor Dan: „Cerem premierului retragerea ordonanței de urgență”

Nicușor Dan a susținut o conferință de presă în care a transmis un mesaj pentru Sorin Grindeanu. Președintele USR îi cere lui Grindeanu să abroge ordonanța.

Nicușor Dan: „Domnul Grindeanu trăiește într-o altă realitate”

„Faptul că Guvernul se pregătește să dea înapoi este meritul lor. Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile va rămâne în conștiința politicienilor. Domnul Grindeanu cred că trăiește într-o altă realitate atunci când spune că votanții PSD susțin ceea ce a făcut guvernul. Cred că votanții PSD dorecs și ei o Românie în care legea se respectă. Un exemplu în sensul ăsta poate să-l ia de la urmăritorii pe facebook ai doamnei Gabriela Firea.

M-a surprins aseară faptul că primul ministru nu și-a recunoscut greșeala. De asemenea, domnul Grindeanu a continuat să mintă spunând că atât ordonanța cât și proiectul grațierii izvorăsc din decizii ale CCR.

Domnul Grindeanu a propus ca domnia sa să discute cu partidele politice despre modificarea celor două proiecte pornind de la forma lor actuală. Asta înseamnă că nu a înțeles nimic din ceea ce sute de români i-au cerut în stradă.

Citește și: Ședință de Guvern la ora 14:00. Premierul anunță dacă ordonanța va fi abrogată

Cerem primului ministru și Guvernului abrogarea ordonanței de urgență. Și cerem retragerea, poate să o facă, proiectului de lege privind grațierea de la dezbaterea din Parlament. Legea grațierii ca și ordonanța de urgență carre modifică Codul Penal sunt viciate și pornesc de la nevoile unui grup de oameni corupți și nu de la nevoile societății. Guvernul se întâlnește azi și are timp să facă acest lucru. În cazul în care Guvernul nu trimite cererea de retragere din dezbaterea Parlamentului, mâine la ora 10: este o ședință a Biroului Permanent a Senatului și colegii vor cere revenirea la calendar, astfel încât proiectul să fie abrogat de Paralment în săptămâna care urmează.”, a spus Nicușor Dan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top