Connect with us

Politic

Partidul lui Băsescu susține referendumul PSD, pentru familie

Partidul Mișcarea Populară susține referendumul pentru redefinirea familiei tradiționale din Constituție.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că Partidul Mişcarea Populară susţine referendumul pentru familie, dar a dezavuat atitudinea PSD ”de a confisca” acest demers.

„Ştim foarte bine că PSD e urmaşul PCR şi comuniştii au prigonit cel mai mult creştinii în secolul trecut. De aceea, mesajul lor nu e nici sincer şi nici credibil, ci doar o încercare de a confisca o iniţiativă cetăţenească”, a afirmat Tomac, care le-a recomandat membrilor şi simpatizanţilor PMP să participe la referendum şi să voteze „da”.

Pe de altă parte, Tomac a felicitat, sâmbătă, în cadrul CJEx, filiala Suceava pentru că a colectat peste 30.000 de semnături în vederea susţinerii proiectului de lege prin care primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin.

”Pentru PMP această toamnă reprezintă şi un nou început în Parlament şi dezbatem priorităţile PMP pentru perioada care vine. Felicit PMP Suceava pentru semnăturile pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi”, a spus Tomac, precizând că la nivel naţional s-au strâns până în prezent 850.000 de semnături pentru susţinerea acestui proiect.

Într-o conferinţă de presă susţinută după CJEx, liderul judeţean al PMP Suceava, Marian Andronache, a precizat că această campanie de strângere de semnături a fost începută din luna aprilie, iar organizaţia judeţeană suceveană a depăşit pragul de 30.000 de semnături cât a avut ca ţintă.

Andronache a menţionat că pentru susţinerea modificării legii alegerilor locale astfel încât primarii să fie aleşi din nou în două tururi de scrutin organizaţia Suceava a colectat 25.300 semnături, iar de la organizaţiile din teritoriu s-au mai strâns încă 5.000 de semnături, el exprimându-şi speranţa că legea va fi aprobată în Parlament.

În opinia lui Andronache, faptul că sunt organizaţii din judeţ care şi-au depăşit cu mult ţinta stabilită arată că populaţia susţine ca primarii să fie cât mai reprezentativi.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top