Connect with us
Plenul reunit votează astăzi numirea lui Gabriel Vlase la șefia SIE

Politic

Update: Gabriel Vlase, validat de Parlament în funcția de director al SIE

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc miercuri în şedinţă comună pentru a vota numirea social-democratului Gabriel Vlase în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Update: Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat miercuri pe social-democratul Gabriel Vlase ca director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

S-au înregistrat 340 de voturi „pentru” şi 31 „împotrivă”.

Vlase a fost propus pentru preluarea acestei funcţii de preşedintele Klaus Iohannis.

Luni, Comisia parlamentară comună pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe l-a avizat favorabil pe Gabriel Vlase pentru a ocupa funcţia de director al SIE. S-au înregistrat 5 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, al reprezentantului USR.

Social-democratul Gabriel Vlase a declarat luni că principalul său obiectiv, dacă va fi validat de plenul Parlamentului ca director al Serviciului de Informaţii Externe, va fi armonizarea legislaţiei, aceasta fiind destul de veche în domeniu.

Liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, au precizat marţi că Vlase are susţinerea coaliţiei pentru a ocupa această funcţie.

„Are susţinerea coaliţiei PSD-ALDE, eu vorbesc din partea noastră (n.r. – ALDE)”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat, la Parlament, dacă Vlase are susţinerea lui personală, Dragnea a precizat: „Sigur că da”. „Domnul Vlase are susţinerea universală, înţeleg”, a comentat el.

Gabriel Vlase are susținere din partea PSD

La rândul său, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii îl susţin pe Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE). „Am luat decizia de a sprijini propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de şef la Serviciul de Informaţii Externe”, a spus Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat marţi că Gabriel Vlase, propus pentru a prelua funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, are susţinerea sa, dar are şi susţinere universală.

Întrebat, la Parlament, dacă Vlase are susţinerea lui personală, Dragnea a precizat: „Sigur că da”.

„Domnul Vlase are susţinerea universală, înţeleg”, a comentat el.

Citește și Teodor Meleșcanu, despre propunerea lui Gabriel Vlase la șefia SIE: „Are o anumită experiență”

Liviu Dragnea a spus că „doar pare” că s-a tergiversat numirea de către Parlament a lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe.

Şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declarase, anterior, că Vlase are susţinerea coaliţiei.

„Are susţinerea coaliţiei PSD – ALDE, eu vorbesc din partea noastră (a ALDE – n.r.)”, a precizat Tăriceanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top