Connect with us

Politic

PNL depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă

PNL urmează să depună miercuri, în Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi depusă pe 20 iunie, adăugând că orice parlamentar care nu va susţine acest demers „nu este altceva decât un lacheu al lui Dragnea”.

„Orice parlamentar, indiferent în ce partid politic se găseşte, va fi supus unui examen de conştiinţă – vrea binele acestei ţări, vrea ca România să revină pe drumul cel bun, îşi doreşte un nou început pentru România care să permită reaşezarea României pe baze democratice.

Citește și: PNL anunță o moțiune de cenzură contra Guvernului Dăncilă. Cum răspunde PSD

Și cu statutul de ţară europeană şi de membră a NATO sau preferă ca lucrurile să continue aşa cum merg astăzi. Orice parlamentar trebuie să treacă acest examen de conştiinţă, orice parlamentar care nu va susţine moţiunea de cenzură nu este altceva decât un lacheu al lui Dragnea.

Și, de fapt, acceptă ca Dragnea să-şi bată joc de România şi acceptă ca România să fie scoasă de pe traiectoria normală de dezvoltare, democraţie, apartenenţă la UE şi la NATO”, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El nu a vrut să precizeze numărul de senatori şi deputaţi care au semnat moţiunea până în prezent, arătând că s-au purtat discuţii cu toate grupurile parlamentare şi cu foarte mulţi parlamentari şi că acestea continuă.

Te-ar putea interesa și: Traian Băsescu va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: „Liberalii trebuie să facă niște negocieri”

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a reiterat marţi că va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Acesta a declarat că biectivul de a scăpa de social-democraţi de la guvernare este „extrem de important”. Însă a subliniat că liberalii, care şi-au asumat iniţierea acestui demers, trebuie să facă „nişte” negocieri.

„Nu facem nazuri la Victor Ponta când e vorba de căderea Guvernului Dăncilă. Victor Ponta intră la cantităţi neglijabile. Obiectivul de a scăpa de PSD de la guvernare mi se pare extrem de important. Totul este să nu fim bătuţi ca data trecută. Adică să ne cerem să luăm o bătaie. Măcar să pierdem onorabil, la un 20 – 30 de voturi, ceea ce înseamnă că liberalii care şi-au asumat iniţierea moţiunii trebuie să facă nişte negocieri”, a precizat Băsescu, după şedinţa PMP. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top