Connect with us
Președintele Klaus Iohannis, amenințat cu SUSPENDAREA: „Chiar eu voi strânge semnăturile”

Politic

Președintele Klaus Iohannis, amenințat cu SUSPENDAREA: „Chiar eu voi strânge semnăturile”

Deputatul PSD Ioan Dîrzu îl amenință cu suspendarea pe președintele Klaus Iohannis dacă nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi.

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri, 30 mai, că există conflict între puteri în cazul respingerii de către şeful statului a revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Până acum, Klaus Iohannis nu a comentat decizia CCR, așteptând cel mai probabil motivarea.

Citește și: CCR: „Președintele trebuie să o revoce pe Laura Codruța Kovesi”. Decizia este obligatorie

Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Preşedintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR.

Preşedintele României este garantul respectării Constituţiei şi legilor ţării. Astfel Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcţie pe Laura Codruţa Koveşi, încă actual procuror şef DNA.

Dacă se doreşte cu adevărat o luptă anticorupţie în România, şi nu un sistem de privilegii, trebuie să înţelegem cu toţii că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituţie credibilă şi avem o problemă de monopol de putere.

Sunt sigur că Preşedintele României va respecta Constituţia şi nu se va lăsa păcălit de anarhiştii din PNL şi USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR. Am văzut zilele astea instigări la violenţe, îndemnuri de a se incendia sau ataca sediul CCR. Dacă asta înseamnă opoziţie sau dacă Preşedintele legitimează astfel de discursuri, înseamnă că suntem în ajunul unei lovituri de stat.

Traian Băsescu a declarat zilele trecute că Președintele „Nu are limită de timp. Preşedintele poate să reflecteze oricât are nevoie”, a afirmat Traian Băsescu la România Tv, întrebat dacă, după decizia CCR şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial, şeful statului este obligat să o demită pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA.

Citește și: Tudorel Toader, despre revocarea lui Kovesi. Iohannis RISCĂ să nu mai fie PREȘEDINTE dacă refuză demiterea șefei DNA

El a adăugat că imaginea unui preşedinte care ar tergiversa o astfel de decizie este ” la fel ca imaginea instanţelor care nu pun în aplicare deciziile CCR sau ca imaginea Parlamentului, deci România”.

Întrebat dacă, în opinia sa, Klaus Iohannis va utiliza această tactică, Băsescu a spus că nu ştie, dar a adăugat: „Prin decizia CCR se produce următorul lucru: practic, parchetele intră, din nou, sub control politic”.

„Adică ministrul Justiţiei este numit de un partid, el va sta în funcţie atât timp cât, printre altele, face servicii şi partidului. Orice procuror şef de structură la nivel naţional va şti că, dacă nu face frumos, este zburat la partid, pentru că, altfel, ministrul Justiţiei face propunere la preşedinte şi, dacă ne luăm după decizia de azi şi după zicerile domnului Tăriceanu, preşedintele, care e decorativ, este obligat să semneze un decret”. Citește continuarea AICI.

1 Comment

1 Comment

  1. otrop

    2018-06-04T11:17:38+03:00 at 11:17

    La poker se numeste blofa !!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top