Connect with us
Președintele Turciei, Recep Erdogan, atac dur după masacrul din Siria: „Cei care au comis acest masacru vor plăti”

Politic

Președintele Turciei, Recep Erdogan, după masacrul din Siria: „Cei care au comis acest masacru vor plăti”

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a condamnat marţi pe autorii presupusului atac chimic soldat cu zeci de morţi în Ghouta orientală (Siria). Acesta a afirmat, de asemenea, că autorii masacrului ar trebui să plătească un preț ridicat pentru fapta lor.

„Blestemaţi fie cei care au comis acest masacru, oricine ar fi ei. Cei care au comis acest masacru vor plăti în mod inevitabil un preţ ridicat”, a declarat Erdogan într-un discurs la Ankara.

Peste 40 de persoane au fost ucise sâmbătă într-un presupus atac chimic împotriva oraşului Douma. Orașul este controlat de rebeli în Ghouta orientală, potrivit Căştilor albe şi organizaţiei neguvernamentale Syrian American Medical Society.

Erdogan şi-a exprimat ‘îngrijorarea’ cu privire la acest atac în cadrul unei convorbiri telefonice avute luni cu preşedintele rus Vladimir Putin, un susţinător ferm al regimului sirian.

‘Vom continua iniţiativele noastre. Ieri (luni), am avut o convorbire telefonică cu Putin. Voi continua astăzi şi mâine când voi avea discuţii similare’, a spus Erdogan.

Chiar dacă numeroase ţări au atribuit responsabilitatea pentru acest atac regimului sirian al lui Bashar al-Assad, şeful statului turc s-a abţinut marţi să-i numească pe cei vinovaţi.

Într-o declaraţie făcută duminică, Ministerul de Externe turc afirmase că are suspiciuni ‘puternice’ în privinţa regimului sirian.

Turcia susţine opoziţia în Siria, care caută să-l înlăture de la putere pe Bashar al-Assad. Dar ea cooperează strâns cu Rusia în dosarul sirian şi acum pare mai preocupată de activităţile miliţiilor kurde în nordul Siriei.

Moscova neagă atacul chimic

Moscova neagă că un atac chimic s-ar fi produs în Ghouta orientală, susţinând că experţii ruşi nu au găsit ‘nicio urmă’ de substanţă chimică la faţa locului.

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a anunţat deschiderea unei anchete în cazul atacului din provincia Ghouta.

Numeroase atacuri chimice au fost atribuite regimului sirian de la începutul conflictului în Siria în 2011. Damascul a negat de fiecare dată.

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că va reacţiona ‘în forţă’ la presupusul atac chimic, făcând să planeze opţiunea unor represalii cu caracter militar.

Foto: Hepta.ro.

CITEȘTE ȘI: Noi bombardamente în Siria: cel puțin 25 de civili morți și 200 de răniți
Siria: Două gropi comune au fost descoperite în apropiere de Raqqa (agenţie)
Vladimir Putin anunță un nou atac al SUA în Siria! Acuzațiile președintelui rus

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top